Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Medewerkers Wedeka gedetacheerd bij gemeente Veendam

Gemeentehuis Veendam F: Parkstadveendam

Gemeentehuis Veendam F: Parkstadveendam

VEENDAM – Zeventig medewerkers van Wedeka worden gedetacheerd bij de gemeente Veendam. Ze worden ingezet op verschillende werkzaamheden in de openbare ruimte, waaronder het groenonderhoud. De gemeente Veendam en Wedeka zetten hiermee samen in op sociaal ondernemen.

Detachering
De medewerkers van Wedeka worden per 1 juli 2016 langdurig ingeleend door de gemeente Veendam. De CAO voor de sociale werkvoorziening (SW) blijft van kracht voor deze medewerkers. Er zijn wijkteams van gemeentelijke medewerkers en gedetacheerde SW-medewerkers. Samen werken zij in de openbare ruimte, vooral in het groenonderhoud. De buitendienst bepaalt zo zelf waarop deze medewerkers worden ingezet. Daardoor kan er flexibeler, efficiënter en effectiever worden gewerkt. De ondernemingsraad en directie van Wedeka zijn positief over de ontwikkeling. De inzet en aansturing ligt bij De Kompanjie. Het college is blij met deze samenwerken en de verbinding van werken in de openbare ruimte met het sociale domein.

Werkzaamheden
Naast werkzaamheden in het groenonderhoud worden de medewerkers ingezet op verschillende werkzaamheden in de openbare ruimte. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het schoonmaken van bebording, het verwijderen van zwerfvuil en het recht leggen van een tegel. Uiteraard blijft er aandacht voor het sociale aspect en de arbeidsbeperking. De nadruk ligt op de mogelijkheden van de medewerkers en daarmee op participatie.

(Bron: gemeente Veendam)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.