Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal gaat winkelcentrum aantrekkelijker maken

Navolaan met kijk richting centrum (F: B.J. Brinkman / RTV1)

Navolaan met kijk richting centrum – (Foto: B. J. Brinkman / RTV1)

STADSKANAAL – Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stadskanaal willen graag het winkelcentrum aantrekkelijker maken. Om dat te realiseren willen ze het langgerekte winkelcentrum waarin steeds meer winkelpanden leeg komen te staan concentreren in een gebied dat ligt tussen de Oude Markt (Passage) en het Menistenplein. De gemeenteraad is het hiermee eens en heeft toestemming gegeven voor een herstructurering van het winkelcentrum. Ruim 4 miljoen euro mag hiervoor gebruikt worden zo werd tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag bekend gemaakt.

Wethouder Peter Gelling (GBS) wil nu eerst dat de gemeente een groot pand aan de Navolaan koopt. Vervolgens zou dat pand gesloopt moeten worden en krijgen de middenstanders die er nu nog in huisvesten een betere plek aangeboden. Het pand is echter eigendom van een vastgoedeigenaar waar nog wel overeenstemming mee bereikt moet worden, aldus wethouder Gelling vandaag in het DvhN.

Overigens stemde de oppositie SP en D66 wel tegen het plan van B en W. Evert Idema (SP) vindt het te duur en te resoluut waarbij betrokkenen te weinig inspraak hebben. Klaas Plas (D66) heeft ook twijfels over de financiering. Pals vindt dat de wethouder nu teveel bij de vastgoedeigenaren met de pet moet rond gaan.. Gelling zegt op zijn beurt dat van dwang geen sprake zal zijn. Ook heeft hij als voorwaarde gesteld dat niet alleen vastgoedeigenaren en middenstanders een duit in het zakje doen maar ook de Provincie met 2.8 miljoen euro. Van het totale bedrag kunnen dan andere (leegstaande) panden gekocht worden en het winkelcentrum kan er van worden opgeknapt.

Inge Heine van koffie cq vlaaienwinkel Limburgia aan de Navolaan is vooral onzeker geworden van het raadsbesluit afgelopen maandag. “Het is maar weer afwachten wat er met mijn zaak gebeurt”, aldus mevrouw Heine. Het grote winkelpand aan de Navolaan waar de gemeente op aast bestond vroeger uit een vestiging van Kruit & Kramer woninginrichter en huisvest op dit moment meerdere middenstanders.

De raadsvergadering was afgelopen maandag ‘live’ te beluisteren via  RTV Stadskanaal / RTV1 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.