Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Organisatie SIVO voelt zich benadeeld door gemeente

F: Klaas Dijkstra

F: Klaas Dijkstra

BORGER- ODOORN – De organisatie van het SIVO Festival is niet tevreden over hoe de gemeente omgaat met het festival. Dat bleek afgelopen woensdagmiddag tijdens een bijeenkomst over de 32ste editie van het Wereld Dans- en Muziekfestival in Odoorn. Tot en met vorig jaar kreeg de organisatie nog 3.500 euro subsidie, dit jaar is het bedrag teruggebracht naar 3.000 euro. “Het is raar dat overal meer geld is voor kunst en cultuur, maar voor ons niet,” aldus Voorzitter René Wiggers van de festivalorganisatie gisteren via RTV Drenthe.

 

Frustrerend

archieffoto Sivo

archieffoto Sivo

Wat Wiggers vooral frustrerend vindt, is het feit dat de organisatie alle voorgaande jaren gratis gebruik kon maken van de sporthal als kleedruimte voor de dansgroepen. Dit jaar kreeg de organisatie een rekening van 3000 euro voor het gebruik van de sporthal. “Na wat heen-en-weer bellen en overleg konden we daar ineens 350 euro van maken. Dat lijkt op koehandel”, aldus Wiggers.  Het SIVO Festival begint over twee weken. Om meer bezoekers te trekken dan het teleurstellende aantal van 18.500 van vorig jaar, is een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is het festivalterrein dit jaar gratis toegankelijk en zijn de hekken om het festivalterrein verdwenen. Alleen de voorstellingen in de Gala- en de Sivo-tent zijn niet kosteloos.

Culturen
Op het festivalterrein kunt u genieten van dans,muziek en ambachtelijke workshops en de horecatent staat er ook weer. Elf dansgroepen hebben toegezegd te komen, ze komen uit de hele wereld, o.a uit Polen, Bosnie-Herzegovina, Indonesië, Zuid-Afrika, Argentinië enz. Nieuw dit jaar is de wereldtuin, de organisatie heeft de dansgroepen gevraagd recepten mee te nemen uit hun land. Deze gerechten zullen dan op het festival op het  traditionele wijze worden bereid en geproefd worden. Organisator Wiggers sluit met ” de hele wereld lijkt wel in de brand te staan, en als ik hier kijk dat we culturen in vrede en harmonie bij elkaar brengen, dan ben ik daar trots op”.

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.