Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV Emmen en Radio Loco gaan fuseren

RTV EmmenEMMEN/COEVORDEN – De lokale omroepen voor de gemeente Emmen en de gemeente Coevorden gaan fuseren per 1 januari 2017. Na verschillende gesprekken is de vonk overgeslagen en gaan beide als één streekomroep verder. Dat meldt voorzitter Buurman van RTV Emmen.

De fusie past in het beeld dat de NLPO (de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) voor ogen heeft voor de lokale omroepen in Nederland. Er is dit jaar een veranderingstraject in gang gezet, waarbij het de doelstelling is om de huidige lokale omroepen samen te voegen tot ongeveer 50 tot 70 streekomroepen door heel Nederland. Zowel Radio Loco als RTV Emmen is blij dat deze clustering vanuit eigen initiatief kan plaatsvinden.

De twee lokale omroepen hebben als gezamenlijke doelstelling om straks als één streekomroep voor Zuidoost-Drenthe dicht bij de lokale gemeenschap te staan. Dat zal gebeuren in de vorm van radio en TV, maar ook online en op social media. Momenteel wordt hard gewerkt om zowel facilitair als organisatorisch alles gereed te krijgen om op 1 januari van start te gaan. Het startschot voor de nieuwe streekomroep zal worden gegeven in december, tijdens het Glazen Huis Emmen.

radio-mengpaneelHet samengaan van Emmen en Loco moet uitmonden in een totaal nieuwe omroep met een compleet andere naam. Door de fusie beschikt de nieuwe zender in een klap over een arsenaal van ongeveer 100 vrijwilligers. Als nieuwe locatie mikt Buurman op een plekje in het oude dierenpark. ‘De gemeente zet in op een culturele invulling van het stadspark. Om die reden zouden wij daar perfect tussen passen.’ Een nieuwe locatie is broodnodig, aldus Buurman. ‘Ons huidige onderkomen aan de Nautilusstraat is zo goed als op.’ Volgens hem lopen hierover gesprekken met de gemeente.

Aanvankelijk was het ook de bedoeling dat RTV Borger-Odoorn zich bij de twee andere zenders zou aansluiten. ‘Maar zij hebben bezwaar aangetekend. Zij zien meer in een samenwerking met RTV Stadskanaal, aangezien zij meer verwantschap voelen met Noordoost Drenthe en de omliggende Veenkoloniale regio, ‘ aldus Buurman.

Over de naam van de nieuwe streekomroep voor de gemeenten Emmen en Coevorden is nog geen beslissing genomen. Wie een suggestie heeft, kan deze uiterlijk vóór 15 augustus mailen naar naam@rtvemmen.nl of naam@radioloco.nl.

Bronnen: omroep Coevorden/loco en emmen.nu

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.