Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kerkstraat-west in Veendam op de schop

Kerkstraat - (F: RTV1/ B. Harms)

Kerkstraat – (F: RTV1/ B. Harms)

VEENDAM – (door Berry Harms) – Later dan gepland en pas na de bouwvakvakantie zal er een begin worden gemaakt met de herinrichting van de Kerkstaat-West, de winkelstraat van Veendam.  De werkzaamheden zullen bestaan uit het herinrichten en het vervangen van de huisaansluitingen van het riool en het maken van een verbinding tussen de Kerkstraat-West en de J.G Pinksterstaat. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Ook zal het voormalig Chinees Indisch restaurant worden afgebroken. Het aangrenzend winkelpand blijft behouden. Verder zullen er een aantal bomen moeten worden gekapt. Tijdens de werkzaamheden is de Kerkstaat-west alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Voor personen- en vrachtverkeer gelden tijdens de uitvoering omleidingsroutes en aanpassingen.

Parkeren is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. Parkeren kan op het Kerkplein, naast de Poeisz (blauwe zone), en op de parkeerplaatsen van het Prins Hendrikplein. De eerste fase zal van 22 augustus 2016 tot en met vrijdag 23 september 2016 uitgevoerd worden. Van maandag 26 september 2016 tot en met vrijdag 11 november 2016 zal de tweede fase tot uitvoering worden gebracht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Antea Nederland B.V in opdracht van Zwanenburg projecten B.V. Als alle werkzaamheden voltooid zijn wordt de blauwe zone ingevoerd. De winkeliers en bewoners van de Kerkstraat en Prins Hendrikplein zijn inmiddels per brief in kennis gesteld.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.