Direct naar de inhoud.

Winkels Scheer & Foppen definitief dicht

  • door:
  • op:

scheerenfoppen_logoSTADSKANAAL – Het doek is nu echt gevallen voor elektronicaketen Scheer & Foppen. Na het faillissement in juni heeft de zoektocht naar een nieuwe eigenaar niets opgeleverd. De losse winkels worden ook niet overgenomen en zijn definitief gesloten.

Aanvankelijk waren er zestien mogelijke overnamekandidaten, maar een algehele doorstart mislukte. Ook gesprekken over de overname van de individuele vestigingen liepen op niets uit.

Website
De website van Scheer en Foppen ging maandag al offline. Ook de andere webwinkels van het concern, Bobshop.nl, Internetshop.nl, Modern.nl zijn inmiddels gesloten.

Expert
Consumenten die al eerder een apparaat ter reparatie hebben ingleverd of een aankoop hebben die onlangs kapot is gegaan, kunnen terecht bij Expert. Deze keten heeft eind juni de service- en garantiewerkzaamheden overgenomen.

Teruglopende omzetten
De elektronicaketen had al enkele jaren last van teruglopende omzetten. Volgens het concern had het last van concurrentie van onder meer webwinkels.

Scheer & Foppen had 56 vestigingen, waarvan vijf in de provincie Groningen: in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal, Veendam en Winschoten. Er werkten 475 medewerkers. Deze zijn inmiddels allemaal ontslagen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal