Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CdK René Paas zomergast bij ‘Veenkoloniën: herinneringen en vergezichten’

René Paas CvK Groningen

René Paas CdK Groningen

RTVEEN – Commissaris van de Koning René Paas is zaterdagochtend 20 augustus zomergast bij het radioprogramma ‘Veenkoloniën: herinneringen en vergezichten’. Gastpresentator Jan-Willem van de Kolk, wethouder van Bedum, gaat men hem in gesprek over ervaringen, beelden, meningen en visies over de Veenkoloniën.Van de Kolk verzorgt tijdens de maand augustus drie afleveringen. Het zomerradioprogramma is behalve op de radio ook te beluisteren via de website van RTVeen, de opvolger van Radio Parkstad en RTV Stadskanaal.

Hans Klopstra
Zaterdag 13 augustus praat Van de Kolk met Hans Klopstra, de bekendste advocaat in de regio. Klopstra verwierf landelijke bekendheid als pleitbezorger voor de verdachten in de moord op Suzanne Wisman en Varscha Mohansingh. Naast zijn werk treedt hij regelmatig op als bestuurslid voor organisaties die in problemen verkeren. Zo was hij bestuurslid van BVO Veendam en Zeehondencrèche Pieterburen. Daarnaast was hij enige tijd wethouder van de gemeente Winschoten.

Henk Smid
De laatste uitzending vindt zaterdag 27 augustus plaats. Dan is het de beurt aan Henk Smid. Deze Stadskanaalster is CEO van Variass Group, een internationale bedrijf dat haar hoofdvestiging heeft in Veendam. Smid is tevens voorzitter van de branchevereniging voor technologische industrie waar zo’n 200 bedrijven bij zijn aangesloten. Daarnaast is Smid zeven jaren voorzitter geweest van voetbalvereniging SJS en is hij belangrijk voor het Pagepop-festival.

Het programma ‘Veenkoloniën, herinneringen en vergezichten’ duurt van 11.00 – 12.00 uur en is behalve via de radio ook overal rechtstreeks te beluisteren via de website www.rtveen.nl/luister-live .

Een uur eerder, vanaf 10.00 uur, presenteert Van de Kolk het programma: ‘Een week nieuws’. Een opwarmertje naar het gesprek met een bekende Veenkoloniale zomergast.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “CdK René Paas zomergast bij ‘Veenkoloniën: herinneringen en vergezichten’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.