Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bloemen voor programmamaker Anton de Wijk

Anton de Wijk in de bloemen gezet

Anton de Wijk in de bloemen gezet

STADSKANAAL – Programmamaker en ‘oud postbode’ Anton de Wijk (74) uit Stadskanaal heeft een welverdiend bloemetje gekregen namens het bestuur van RTV Stadskanaal. Bert Jan Brinkman kwam het vrijdagmorgen persoonlijk overhandigen. De Wijk heeft afgelopen woensdagavond (3 augustus) voor het laatst het programma ‘Nostalgie uit vroeger Tijden’ gepresenteerd. Acht jaar lang heeft de Wijk het programma wekelijks met veel plezier gemaakt. Het programma kende zijn eigen vaste groep luisteraars. Via de live-stream werd het zelfs beluisterd door geëmigreerde Groningers aan de andere kant van de wereld. Door de fusie met RTV Parkstad moeten echter sommige programma’s naar een ander tijdstip verschuiven en ‘Nostalgie uit vroeger Tijden’ was hier een van. Helaas een tijdstip welke onmogelijk bleek voor Anton de Wijk.

Nieuw programma
Gelukkig neemt de Wijk geen afscheid van de omroep. Het bestuur van de nieuwe streekomroep RTV1 heeft hem de mogelijkheid geboden om ‘overdag’ een programma op te nemen. Het programma wordt dan twee maandelijks uitgezonden op de maandagavond. “Ik ga een nieuw programma met een nieuwe naam bedenken”, zegt de Wijk enthousiast. “Maar wel weer met muziek en wetenswaardigheden uit het verleden”. Dus afscheid van het programma ‘Nostalgie uit vroeger Tijden’ maar gelukkig niet van Anton de Wijk. Zijn markante stem blijft behouden. Wanneer zijn nieuwe programma gaat starten is nog onbekend.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Bloemen voor programmamaker Anton de Wijk

  1. Mooi gebaar Bertjan, dat moesten ze vaker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.