Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

MS Mode Stadskanaal (Foto: RTV1 - J. Westerhof)

MS Mode Stadskanaal
(Foto: RTV1 – J. Westerhof)

STADSKANAAL – De directie van kledingketen MS Mode heeft voor zowel de holding als de Nederlandse werkmaatschappij uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Alle winkels en de webshop blijven open.

Er zijn al verschillende gesprekken gevoerd met partijen die MS Mode of delen daarvan mogelijk willen overnemen. Deze onderhandelingen lopen nog. In de provincie Groningen heeft de keten vestigingen in Stadskanaal, Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Veendam en Winschoten.

Tegenvallende resultaten
“Het internationale modebedrijf heeft te kampen met tegenvallende resultaten”, aldus de onderneming. Ook de zachte winter speelde de onderneming parten. Daardoor moest MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen verkopen.

In Nederland zijn er in totaal 130 vestigingen. Bij MS Mode in Nederland werken 660 mensen.

(Bron: NU.nl)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “MS Mode vraagt uitstel van betaling aan

 1. Winkeldochter

  MS Mode had op korte termijn zeven miljoen euro nodig. Omdat niemand dat geld beschikbaar wilde stellen, moest de modeketen uitstel van betaling aanvragen, meldt NRC.

  De omzet van de modeketen van Roland Kahn groeide jaarlijks, maar jaren van winst en verlies wisselden elkaar af. In de eerste helft van dit jaar vielen de resultaten zwaar tegen, met name in de belangrijkste markten Nederland en Frankrijk.

  De modeketen had de zeven miljoen op korte termijn nodig om zijn leveranciers te kunnen betalen. Rabobank, dat al dertig miljoen in het concern had zitten, wilde dat niet beschikbaar stellen. Ook de aandeelhouders durfden het risico niet aan. In juli is als laatste redmiddel geprobeerd een koper te vinden, maar zonder succes.

  MS Mode heeft uitstel van betaling gekregen. De directie schrijft de tegenvallende resultaten toe aan een negatief sentiment in de modebranche en de warme winter. De curatoren zouden gesprekken voeren met ‘een mengelmoes’ van geïnteresseerde partijen voor een overname. Ook Kahn zelf zou interesse hebben zijn eigen keten door te starten.

  Bron: NRC/RetailNews

  Reacties:

  Het zal toch niet weer zo zijn dat die curatoren zich inlaten met die graaiende miljonair Kahn??? Natuurlijk wil mijnheer de goedzak die doorstart wel maken. Leveranciers hebben dan weer het nakijken en het oudere en duurdere personeel kan weer worden buiten geschopt. Lagere kosten en gewoon weer verder. Denk maar niet dat er ook maar 1 euro af gaat van het vermogen van Kahn. Iedereen verliest behalve hij. En dan te bedenken dat Kahn M&S heeft gekocht voor 30 miljoen. Van Marks en Spencer 20 miljoen heeft gevangen voor het weglaten van de &. Daardoor werd het MS.
  Schande en niemand doet er wat aan.

  .

 2. Alle 130 winkels van MS Mode in Nederland worden gesloten. Dat is het gevolg van een conflict tussen de bewindvoerders en de Rabobank over de verdeling van de winkelomzet, meldt bewindvoerder Frits Kemp aan Het Financieele Dagblad.

  De kans op een doorstart is door het sluiten van de winkels flink afgenomen, zegt Kemp. De Rabobank int volgens hem, sinds vorige week uitstel van betaling werd aangevraagd, alle omzet van de modeketen. “Daarmee eet één schuldeiser de hele ruif leeg.” Een laatste poging om eruit te komen met de huisbank van de modeketen is donderdagochtend op niets uitgelopen.

  Rabobank zou kort voor het aanvragen van surseance hebben bedongen dat zij alle omzet mocht innen. De directie van MS Mode heeft daarvoor getekend, maar wel met de afspraak dat de bank daarna met de bewindvoerders zou praten over ‘een redelijke kostenbijdrage’. Eerder meldde bewindvoerder Cees de Jong nog aan NRC dat de bank inmiddels een ‘substantieel deel’ van de omzet zou afdragen.

  Hoewel het donderdag aangevraagde faillissement alleen voor de Nederlandse tak geldt, worden ook de buitenlandse onderdelen geraakt. Zij worden bevoorraad door de Nederlandse vennootschap, maar daar komt nu niets meer van terecht. Ondanks het sluiten van de winkels, wil Kemp nog een poging wagen de keten te verkopen.

  Bron: Het Financieele Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.