Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SKV verklaring over contract – onderhandelingen met FOX Sports

VEENDAM/STADSKANAAL – Abonnees van Stichting Kabelnet Veendam kunnen vanavond of binnenkort mogelijk niet via FOX Sport naar eredivisie voetbal kijken. FOX Sport heeft nog geen akkoord met SKV en diverse andere tv-netwerken weten te bereiken over een nieuw contract.

Momenteel heeft 6 procent van de abonnees van SKV een aanvullend abonnement op FOX Sport. De onderhandelingen over een nieuw contract met FOX Sport vinden ook vandaag nog plaats. SKV is aangesloten bij de belangenorganisatie NL Kabel die namens tv-aanbieders onderhandelt met FOX Sports.

Verkaring FOX Sport

Directeur Frank Rutten van FOX Sport heeft in een verklaring op zijn tv-zender vrijdagavond aangekondigd dat hij KPN opdracht gaat geven om met ingang van zaterdag 6 augustus FOX Sport op zwart te zetten. Datzelfde geldt dan ook voor diverse andere kabelaanbieders, waaronder SKV.

KPN

KPN-klanten met een geschikt aanvullend FOX Sports-abonnement kunnen zaterdagavond nog steeds via Interactieve TV en Digitenne vooralsnog naar de kanalen van de betaalzender kijken. KPN zegt dat er nog steeds onderhandeld wordt over een nieuwe overeenkomst. FOX Sports brengt via de tekstbalk onderin het beeld regelmatig het bericht dat KPN-klanten met de klantenservice van het telecombedrijf contact moeten opnemen voor meer informatie over de doorgifte van de betaalzender bij KPN.

Ziggo geeft FOX sports gewoon door. Pas over twee jaar zijn er nieuwe onderhandelingen over contractverlenging tussen FOX en Ziggo. Deze abonnees hebben dan ook nog niets te vrezen.

Update 7 augustus: FOX Sports en KPN zijn het zaterdagavond uiteindelijk toch eens geworden over een nieuwe distributieovereenkomst voor doorgifte de kanalen van de betaalzender. Er komt geen voetbalkanaal in het basispakket.Uitgangspunt in het bereikte akkoord over het distributie- en prijsmodel van FOX Sports is dat klanten van KPN die graag live-eredivisie wedstrijden van FOX Sports willen kijken dit kunnen blijven doen tegen betere voorwaarden. 

SKV blijft ook de wedstrijden doorgeven aan alle FOX Sports abonnees, tenzij FOX Sports ons verzoekt om de doorgifte van de voetbalkanalen te staken.’We doen er op dit moment alles aan om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen’, aldus SKV.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.