Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vanaf eind komende week veel zon en zomerweer

F: Weeronline

Zomer Texel 2016 – F: Weeronline

WEERONLINE – De huidige verwachting laat een duidelijke weersomslag zien naar zonnig en warm zomerweer. Dit weertype dient zich aan vanaf komende vrijdag. Tot die tijd is het licht wisselvallig. Vooral dinsdag, woensdag en donderdag zijn de temperaturen laag voor de tijd van het jaar met maxima rond 18 graden.

Vandaag

Vanmiddag, vanavond en een goed deel van morgen is het tijdelijk mooi weer door een uitloper van een hogedrukgebied. Dit systeem is niet sterk genoeg en moet vanaf maandag de regie overgeven aan storingen die vanuit het (noord)westen over het land trekken.

De periode maandag t/m donderdag verloopt tamelijk bewolkt en het waait soms flink vanuit het westen. Elke dag is kans op buien, maar de neerslaghoeveelheden zijn niet zo groot. Het is fris voor augustus met op woensdag en donderdag slechts 17-18 graden als middagtemperatuur.

Stabiel zomerweer door hogedrukgebied

Vanaf komende vrijdag neemt de invloed van een hogedrukgebied op het weer vanuit het zuidwesten toe. Dit hogedrukgebied blijft volgend weekend en de eerste dagen daarna waarschijnlijk boven onze omgeving aanwezig. Het weerbeeld is dan zonnig en droog. De kans hierop is ruim 60%.

De temperatuurverwachting is wat meer onzeker en hangt samen met de exacte positie van de kern van het hogedrukgebied en de daarbij behorende windrichting. Bij een westelijke wind liggen de maxima waarschijnlijk tussen 21 en 25 graden. Krijgt de wind een zuidelijke of oostelijke richting dan wordt het warmer dan 25 graden en is 30 graden ook mogelijk.

De laatste verwachting van Weeronline kiest een middenweg en geeft voor volgend weekend veel zon en 22-25 graden. De eerste dagen van de week daarna loopt de temperatuur op naar 25-28 graden.

Weeronline

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.