Direct naar de inhoud.

Expositie Bernard Untied in gemeentehuis van Veendam

  • door:
  • op:

Bernard UntiedVEENDAM – Vanaf vandaag tot 19 september 2016 exposeert Bernard Untied in het gemeentehuis van Veendam. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Bernard Untied
De uit Paterswolde komende kunstschilder Bernard Untied begon op 12 jarige leeftijd met het tekenen en schilderen van vogels en stillevens. Hij volgde schilderlessen bij een Groninger kunstschilder, om zich vervolgens te ontwikkelen als kunstschilder.

In de jaren 1970-1985 begon Bernard met het schilderen van landschappen. Daarnaast hield hij zich in deze periode bezig met het ontwerpen van logo’s voor particulieren en bedrijven. Hierdoor raakte hij in de ban van figuratieve en abstracte schilderkunst. Ook begon hij met het schilderen van fantasiefiguren. Het vastleggen van gevoel op het doek is zijn passie. Zijn meer recente werken worden abstracter en tonen vooral vrouwen en vogels. Grote kleurvlakken en duidelijke lijnen geven een ‘Untied’ gevoel. De Cobra stroming maar ook Van Gogh en kunstenaarscollectief De Ploeg uit Groningen zijn voor hem dan ook grote inspirators.

Nieuwsgierig?
De expositie is van 8 augustus tot 19 september te zien in het gemeentehuis van Veendam tijdens openingsuren. Kijk voor meer informatie over Bernard Untied op www.bernarduntied.nl

[ingezonden]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-