Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gamma Racing Day 2016 trekt 92.000 bezoekers

Tim Coronel deelt handtekeningen uit. Foto: M.Dol - RTV1

Tim Coronel deelt handtekeningen uit. Foto: M.Dol – RTV1

ASSEN – De Gamma Racing Day heeft dit weekend 92.000 bezoekers gehad.

Demonstraties
Tijdens de Gamma Racing Day werden over verschillende dagen demonstraties gegeven. Onder andere drievoudig MotoGP-kampioen Dani Pedrosa, tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Mika Häkkinen en de beste Nederlanders uit de Dakar zoals Gerard de Rooy en Tim Coronel vermaakten het publiek met hun wagens.

Ingo Gerstl in de STR1 Formule 1 wagen. Foto: M. Dol - RTV1

Ingo Gerstl in de STR1 Formule 1 wagen. Foto: M. Dol – RTV1

Oud Formule 1-wagens
Tijdens de Gamma Racing Day werden ook wedstrijden voor diverse kampioenschappen verreden. Zo werd een wedstrijd in het WK zijspan verreden en vergrootte Ingo Gerstl uit Oostenrijk zijn voorsprong in de BOSS-GP, waarin onder andere oude Formule 1 wagens rijden.

Zware crash in de Supercar Challenge. Foto: M. Dol - RTV1

Zware crash in de Supercar Challenge. Foto: M. Dol – RTV1

 

Zware crash
In de Supercar Challenge GT & Superlights werd de wedstrijd voor een groot deel achter de safetycar verreden. Een zware klapper in de vijfde ronde met drie wagens, zorgde ervoor dat niet de gehele race vol gas gegeven kon worden, maar gelukkig bleef de schade aan coureurs beperkt. Nadat de race was hervat ontspon zich een fraaie strijd, waarbij vooral het duel tussen Henk Thuis en Harry Zumbrink boeide. Uiteindelijk lukte het Thuis een fractie eerder over de finish te sturen. Het verschil bedroeg slechts 0.07 seconden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.