Direct naar de inhoud.

SJS G Voetballer Benjamin Huizinga genomineerd

  • door:
  • op:
Benjamin met Foppe de Haan
Benjamin met Foppe de Haan

STADSKANAAL/NIEUW BUINEN – Benjamin Huizinga uit Nieuw Buinen, G voetballer bij SJS in Stadskanaal, is genomineerd voor de verkiezing Sporttalent van het Jaar bij het Fonds Gehandicaptensport.

Vanaf 1 september kan er op hem worden gestemd. De uiteindelijke winnaar verdient een bedrag van € 5000,– wat zijn of haar vereniging in het sporten voor gehandicapten kan investeren. Bij SJS zou dat dan naar het G voetbal gaan. Daarnaast ontvangt de winnaar ook nog een persoonlijk geldbedrag van € 750,- wat kan worden besteed aan sportattributen.

Vanaf 20 augustus staat het profiel van Benjamin op www.sporttalentvanhetjaar.nl. Op die stemsite kan iedereen vanaf 1 september op zijn/haar favoriete sporter stemmen. Van 17 oktober tot 1 november is de halve finale. Er kan dan opnieuw gestemd worden. Op 8 november 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt op het jaarlijks Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA.

Over Benjamin
Benjamin is 27 jaar oud en heeft het Downsyndroom. Sinds vijf jaar voetbalt hij bij vv SJS in Stadskanaal bij het G team. Zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken beletten hem niet “nadrukkelijk aanwezig te zijn”, zoals dat in het voetbaljargon heet. Al om vijf uur zaterdag ’s morgens zit hij gekleed in sporttenue thuis op de bank klaar voor de wedstrijd (die vaak pas om één uur ’s middags begint). En je kunt hem geen groter leed meedelen dan wanneer de wedstrijd onverhoopt een keer wordt afgelast. Verliezen is tot daar aan toe, maar afgelasten! Ontroostbaar de rest van het weekend.

Benjamin is een echte spits. Loerend op zijn kansjes maakt hij geregeld een goal. Als hij scoort trekt hij een stoïcijns gezicht alsof hij zeggen wil: “eitje”. Iedereen bij SJS is gek op Benjamin en hij op iedereen. Hij is de knuffelbeer van SJS. Het is een genot om naar hem te kijken als hij voetbalt. Een en al passie. Onlangs nog kreeg een speler van SJS1 na een verloren wedstrijd te horen: “Neem een voorbeeld aan Benjamin!”

Eén van Benjamins hoogtepunten is het jaarlijks bezoek aan Barendrecht waar hij met een aantal teamgenoten deelneemt aan het landelijk G toernooi van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. Dit jaar scoorde hij het enige en winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het leverde hem een ovationeel applaus van het publiek op en waarderende woorden van de Feyenoordtrainers Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay. Benjamin onderging het allemaal als een echte prof.

Eén van zijn liefhebberijen is zich te laten fotograferen met bekende voetballers en trainers. Niemand ontsnapt aan zijn aandacht. Nog een laatste sterk punt van Benjamin is zijn drive om te collecteren. Elk jaar loopt hij met zijn begeleider zijn vaste route voor de collecte van het Fonds Gehandicaptensport. Ook daar is hij een voorbeeld en stimulans voor anderen. Benjamin, een echte topper!

(Ingezonden)

6 reacties op “SJS G Voetballer Benjamin Huizinga genomineerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-