Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vandaag een natte en koude dag, vanaf morgen droger en warmer

lucht en gras zomer zonWEERONLINE – We zitten midden in de zomermaand augustus, maar het is vandaag regenachtig en koud. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 13 en 16 graden. Normaal wordt het half augustus 22-23 graden. Vanavond en vannacht koelt het niet af. Sterker nog: het wordt morgen in de loop van de dag een stuk warmer dan vandaag!

De dag startte vandaag al koud met in Twente aan de grond zelfs 0,0 graden. In het zuidoosten was er nog even ruimte voor de zon, maar al snel raakte het ook daar geheel bewolkt. Vanuit het westen begon het te regenen en op veel plekken regent het al vrijwel de hele dag. In het binnenland ligt de temperatuur rond 14 graden. In de kustgebieden is het met 15-16 graden iets warmer, maar waait wel een vrij krachtige westenwind.

Opwarming tijdens de avond
Vanavond blijft het bewolkt, maar wordt het vanuit het westen geleidelijk wat droger. Ook wordt iets warmere lucht aangevoerd en daardoor koelt het niet af. Het weermodel van Weeronline laat de temperatuur zelfs een graadje oplopen. Rond middernacht is het 16 graden in De Bilt en 15 graden op de plekken waar het vanmiddag 13-14 graden is.

Een beetje zomer op komst
Morgen start nog met een paar buien. Naarmate de dag vordert wordt het op steeds meer plaatsen zonnig. Met 20-24 graden is het een stuk warmer dan vandaag.

In het weekend is het wisselend bewolkt, op de meeste plaatsen droog en 20-23 graden. Na het weekend wordt het vrij zonnig en op dinsdag en woensdag ook zomers warm met maxima rond 25 graden. Vanaf woensdagmiddag neemt de buienkans toe.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.