Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Denken onder Stoom in een rijdende trein

Schaak toernooi STAR

Schaak toernooi STAR

VEENDAM – Op woensdag 31 augustus kan het weer: schaken in een rijdende stoomtrein van de S.T.A.R. Onder de titel ‘Denken onder Stoom’ is dit toernooi één van de zeven ‘Goud Leven’ toernooien, schaaktoernooien voor senioren. Vier ronden worden gespeeld op de rails tussen Stadskanaal en Veendam. Bij de vijfde, tevens laatste ronde zullen de stukken niet meer dansen op de wiegende en bonkende gang van de rijtuigen. Want die wordt gehouden in een rustiger ambiance: het museum van de Museumspoorlijn S.T.A.R.

Goud Leven

Er wordt gespeeld in één rijtuig, waardoor het aantal deelnemers moet worden beperkt tot 28. ‘Denken onder stoom’ wordt voor de 9e keer georganiseerd, waarvan nu voor de 4e keer als onderdeel van de ‘Goud Leven’ cyclus. Alle keren was het toernooi ‘uitverkocht’. Organisator Theo Mooijman toont zich wat verbaasd dat zulks dit jaar nog niet het geval is. “Het kan natuurlijk nog komen. Laat aanmelden komt nu eenmaal voor, al zie je dat als organisator liever anders’. Het betekent wel dat er in deze editie nog plaats is.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich melden per e-mail (thcm@kabel.netvisit.nl) onder opgave van leeftijd en speelsterkte.Bellen mag ook: naar nummer 0598 622536 (graag overdag). Het toernooi vindt plaats op de laatste rijdag van het zomerseizoen. De S.T.A.R rijdt de standaard (groene) dienstregeling met vertrek van de eerste trein uit Stadskanaal om 10.45 uur. Het toernooi vangt aan om 10.30 uur in de dan nog stilstaande trein. Passagiers kunnen tijdens de wedstrijden een kijkje nemen in het voor het toernooi gereserveerde rijtuig en ook de slotronde in het museum is voor het publiek toegankelijk.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.