Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SJS klaar voor de ontvangst van ruim 350 G-Voetballers

foto: Freddie Pranger (links) en Benjamin Huizinga. F: Krijn Verweij

foto: Freddie Pranger (links) en Benjamin Huizinga. F: Krijn Verweij

STADSKANAAL – SJS staat helemaal klaar voor de ontvangst van ruim 350 G-Voetballers die gaan deelnemen aan de Freddie Pranger Memorial op zaterdag 27 augustus op het sportpark aan de Julianastraat in Stadskanaal. Het toernooi mag zich hiermee tot de grootste in ons land rekenen. De spelers, jongens en meisjes, mannen en vrouwen waarvan de jongste zes jaar oud is en de oudste de vijftig reeds gepasseerd, komen uit heel Noord Nederland, Overijssel de Felvopolder en Duitsland. Het toernooi, vernoemd naar de in 2014 overleden prominente G-voetballer van SJS Freddie Pranger, barst bijna uit haar voegen. Nog nooit eerder in het vijfjarig bestaan van dit evenement was de belangstelling zo groot. De organisatoren hebben dan ook veel werk moeten verzetten om alles organisatorisch én financieel op orde te krijgen. Dat is gelukt. De draaiboeken liggen klaar, alle uitnodigingen zijn de deur uit en meer dan vijftig vrijwilligers van binnen én buiten de club weten wat van hen verwacht wordt.

Eregasten Henk de Haan en Dick Jol en uitzending RTV Noord

De openingsceremonie is om 10.30 uur en wordt bijgewoond door wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal en eregast Henk de Haan. Van deze laatste wordt weer veel verwacht. Hij heeft zijn openingsspeech in een combinatie van Gronings, Nederlands en Duits reeds klaar. Onder de tonen van zijn trompet vergezelt hij daarna de honderden G-voetballers naar de centrale warming-up. Later op de dag zal hij samen met een andere eregast, oud Scheidsrechter Dick Jol, de prijzen uitreiken. RTV Noord verzorgt in de ochtenduren een rechtstreeks uitzendingen in het programma Noord en Ommeland et Marcel Nieuwenweg. Dweilorkest De KlinkerS uit Winschoten verzorgt de hele dag de muizakele omlijsting.

Fondsen

De organisatie van het toernooi kost veel geld. Meer dan SJS zelf op kan brengen. Daarom moet een beroep worden gedaan op fondsen en sponsoren. Er zijn bijdragen beschikbaar gesteld door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Het Fonds Gehandicaptensport, de stichting Wildervankfonds, Het Sinnigefonds en de gemeente Stadskanaal. Daarnaast bieden een aantal lokale bedrijven kortingen en diensten aan. Vertegenwoordigers van het Sinnige Fonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten zullen een bijdrage leveren aan de peijsuitreikingen. Door al deze bijdragen is het mogelijk het evenement gratis toegankelijk te houden.

Duitsland

Er doen zes teams uit Duitsland mee. Dat zijn er weer meer dan vorig jaar. In Duitsland kent men geen G-voetbal zoals dat in ons land is georganiseerd. Het wordt niet in clubverband aangeboden. G-voetbal in Duitsland is voornamelijk bedrijfsvoetbal vanuit de soaciale werkplaatsen.

Ver-weg premie

G-Voetbal toernooi - Foto: SJS

G-Voetbal toernooi – Foto: SJS

Wie in de regio Oost Groningen woont hoort het bijna dagelijks: “Wat wonen jullie ver weg” Het beste antwoord is overigens: “Niet als je er woont!” Niettemin kampt de regio met het verweggistan syndroom. Om dat te doorbreken is een premie beschikbaar gesteld van € 100,– ter gemoetkoming in de reiskosten voor teams die van buiten de Drents-Groninger regio komen en voor het eerst aan de Freddie Pranger Memorial deel gaan nemen. Dat heeft vijf nieuwe teams opgeleverd. Eén uit Overijssel, één uit Flevoland, twee uit Friesland en één uit Duitsland.

Albert Stevens Wisselbokaal

De Albert Stevens wisselbokaal is een beker die wordt uitgereikt aan het meest sportieve en enthousiaste team bij de senioren. De scheidsrechters geven punten en vormen met elkaar de jury. Albert Stevens is het nog enige in leven zijnde lid van het groepje mannen dat in 1954 de zaterdagvereniging Sportclub Juliana Stadskanaal, kortweg SJS, heeft opgericht. Uiteraard komt Stevens, inmiddels ver in de tachtig, de door hem beschikbare beker zelf uitreiken.

Start van het seizoen en lancering van sporttalent Benjamin Huizinga

De Freddie Pranger Memorial is tevens de start van het voetbalseizoen bij SJS. Na afloop van het G-toernooi treedt om 17.00 uur SJS 4 aan tegen een gelegenheidsteam dat is samengesteld uit vrienden en familie van Henk de Haan, het zogeheten Henk “broezzn” de Haan team. Om 18.15 uur is het de beurt aan SJS 1 dat het onder leiding van oud scheidsrechter Dick Jol gaat opnemen tegen een selectie van oud-SJS spelers. Het programma wordt afgesloten door een live-optreden van Bert&Loes Double Voice. Tijdens dit optreden wordt Benjamin Huizinga officieel gelanceerd als sporttalent van het jaar. Deze verkiezing is opgezet door het Fonds Gehandicaptensport. Vanaf 1 september kan er op www.sporttalentvanhet jaar.nl op Benjamin worden gestemd.

 

Programma

 

10.30 uur          opening m.m.v. wethouder Peter Gelling, henk de Haan en Bert Drenthe

10.50 uur          centrale warming-up o.l.v. Henk de Haan, SJS hoofdtrainer Loewi Piebes en SJS1 selectiespelers

11.10 uur          wedstrijden

competitie hard op doel schieten

penaltybokaal

fotoshoots

13.30 uur          prijsuitreiking jeugd m.m.v. Henk de Haan, Catharina van Hien (Fonds Verstandelijk gehandicapten) en Joop Sinnige (Sinnige Fonds)

15.30 uur          prijsuitrteiking senioren m.m.v. Dick Jol en Henk de Haan

Uitreiking van de Albert Stevens Wisselbokaal door Albert Stevens

17.00 uur          SJS 4 – Henk “broezzn”de Haan team

18.15 uur          SJS 1 – Oud SJS o.l.v. Dick Jol

19.30 uur          Live optreden bert&Loes Double Voice

Presentatie SJS 1 selectie

Benajmin Huizinga nominatie Sporttalent van het Jaar

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.