Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aardrijkskundezilver voor Greetje Huisman uit Wildervank

Greetje Huisman en de andere deelnemers

Greetje Huisman en de andere deelnemers

WILDERVANK – (Berry Harms) De Nederlandse delegatie aan de Internationale Geografie Olympiade (iGeo) in Beijing gaat naar huis met twee zilveren en een bronzen medaille, het beste resultaat van de afgelopen 10 jaar. Greetje Huisman uit Wildervank mocht een zilveren medaille met een gouden randje mee naar huis nemen.

In een deelnemersveld van 174 scholieren uit 47 verschillende landen kwam ze net tekort voor een gouden medaille. Wel mag ze zich met deze klassering een van de best scorende meiden wereldwijd in Aardrijkskunde noemen. Greetje zit in Stadskanaal op het Ubbo Emmius.

Posterwedstrijd
Naast de medailles won het Nederlandse team ook de posterwedstrijd tijdens dit mondiale geografische kampioenschap. De vier kandidaten plaatsen zich voor de internationale eindronde na een schriftelijke voorronde – waar ruim 6300 scholieren uit heel Nederland aan deelnamen – en een nationale eindronde op de lerarenopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg.

Na enkele voorbereidingsdagen, waar nog eens extra getraind werd op het geografisch veldwerk en het beantwoorden van geografische vraagstukken, vertrok het Nederlandse team vrijdag 21 augustus richting de Chinese hoofdstad.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.