Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Muziek-, dans- en theaterschool Veendam vertoont kunsten tijdens Pruiverij

MDT Veendam

MDT Veendam

VEENDAM – (Berry Harms) Steeds meer kinderen en volwassenen volgen les bij de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam, gevestigd in de bovenste verdieping van Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn aan het Museumplein.

Tijdens de jaarlijkse Pruiverij/Oetmaarkt bruist de tweede etage op zaterdag 3 september van 11 tot 15 uur van de gratis workshops, mogelijkheden voor proefspel op muziekinstrumenten en demonstraties van de diverse podiumkunsten waarin les wordt gegeven.

Docenten en medewerkers staan in hun leslokalen klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over hun eigen kunstdiscipline. De mogelijkheden om zelf actief deel te nemen zijn uitgebreid. Zo kun je zingen met microfoon en pianobegeleiding of spelen op trompet, saxofoon, trombone, fluit, viool, cello, gitaar, piano, accordeon, slagwerk en diverse andere instrumenten.

Of je neemt een kijkje bij de demonstraties dans in de mooie balletzaal of neemt deel aan een workshop theater. Met de klanken van het Straatmuziekfestival op de achtergrond is dit het moment om eens kennis te maken met de vele mogelijkheden van de school. Het motto: nooit te vroeg en nooit te laat.

Zondag 4 september
Op zondagmiddag 4 september presenteren de afdelingen ballet en drama zich opnieuw. Ditmaal staan de leerlingen en docenten op het plein om te werven voor de theaterproductie Alice in Wonderland die op 13 en 14 mei 2017 zal worden uitgevoerd door leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam in de grote zaal van VanBeresteyn.

Kijk voor het volledige overzicht van de workshops en demonstraties van muziekinstrumenten, zanglesvormen, theater- en danslessen tijdens het culinaire en culturele weekend op de website van de school: www.mdtveendam.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.