Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hitte deert G-voetballers niet tijdens de Freddie Pranger Memorial

SJS FPM 2016STADSKANAAL – Welgeteld 374 G-voetballers waren aanwezig tijdens de Freddie Pranger Memorial in Stadskanaal. Dit toernooi voor voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking beleefde daarmee tijdens haar eerste lustrum een absoluut record in deelname. Ondanks de hitte, die vlak boven de velden kon oplopen tot ver boven de 35 graden, werd er op alle fronten fel, maar zeer sportief, gestreden om de prijzen. Het EHBO team dat extra alert was op problemen vanwege de warmte hoefde nauwelijks in actie te komen. Het team van SV Marum mocht met de felbegeerde Albert Stevens Wisselbokaal naar huis. Deze aanmoedigingsbokaal kon geen beter bestemming krijgen dit jaar. De voetbalvereniging uit het Westerkwartier is nog maar enkele maanden geleden gestart met G-voetbal.

Gangmaker Henk de Haan
Grote gangmaker was weer Henk de Haan. De hele dag was hij aanwezig. Hij geleide de spelers, voorafgaand met trompet, bij de warming-up, floot diverse wedstrijdjes en moest tussendoor ook nog met bijna iedereen op de foto. ’s Middags reikte hij samen met oud-topscheidsrechter Dick Jol de prijzen uit.

En Freddie zag dat het goed was
SJS kijkt met trots terug op het toernooi. De organisatie verliep vlekkeloos en er mochten van alle kanten complimenten in ontvangst worden genomen. 35 teams, 80 teambegeleiders, 70 vrijwilligers in de organisatie, 520 lunchpakketten, 480 medailles en 41 bekers, imposante getallen. En Freddie zag dat het goed was.

Fondsen
De Freddie Pranger Memorial is mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Wildervank Fonds, Fonds Verstandelijke Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, het Sinnigefonds en de gemeente Stadskanaal. Daarnaast hebben een groot aantal lokale bedrijven producten gratis of tegen flinke kortingen geleverd.

Volgende FPM
De volgende editie van de Freddie Pranger Memorial is zaterdag 26 augustus 2017.

[fotobijlage: Henk de Haan begeleidt spelers naar het veld voor de warming-up – foto Henk Bosma]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Hitte deert G-voetballers niet tijdens de Freddie Pranger Memorial

  1. Jantina schrage

    Super leuk bericht

  2. Was heel gezellig met elkaar we zijn blij dat wij de wisselbeker mee mochten nemen tot volgend jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.