Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kleinkunstgezelschap ‘De Andersons’ in Huis voor de Kunst

"Hier Dooft Niets" - De Andersons (F: Roxanne Hellevoort)

“Hier Dooft Niets” – De Andersons (F: Roxanne Hellevoort)

VEENDAM – Het wordt reuring in het Huis voor de Kunst het aankomend seizoen. Naast de vertrouwde klassiek kamermuziekconcerten kunt u ook gaan genieten van wereldmuziek, muzikale vertellingen, boeiende lezingen en cabaret. Dat alles te midden van een uitgebreide (museale) kunstcollectie.

Natuurlijk staan de deuren ook wijd open tijdens de eerste dag van het Open Monumentenweekend op zaterdag 10 september waarbij het thema Iconen & Symbolen een belangrijke rol speelt. De eigen collectie en enkele monumenten werken van de getalenteerde kunstenares Svetlana Tartakovska sluiten hier perfect op aan.

De zondag erna, op 11 september, zal het culturele seizoen binnen het Huis voor de Kunst pas echt goed van start gaan met ‘Hier Dooft Niets’, een voorstelling van kleinkunstgezelschap ‘De Andersons’. ‘De Andersons’ veroverden eerder menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme.

De Andersons
Het muzikale trio De Andersons, bestaande uit Anna Ågren, Roel Dullaart en muzikant Mirek Walton, kenmerkt zich door muzikale voorstellingen met inhoud, humor en veel afwisseling. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. Daarnaast hebben ze als zangers en theatermakers in diverse producties gespeeld (o.a. in ‘Verboden te Lachen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’) en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

“Hier dooft niets”
Nu reist dit onwaarschijnlijke trio langs bijzondere locaties met ‘Hier Dooft Niets’, een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met u aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. U bent gewaarschuwd: De Andersons zijn er op uit om uw hart te veroveren en u met nieuwe dromen naar huis te sturen.

Datum, tijdstip en locatie
– 11 september aanvang: 15:00 uur
– Inloop publiek : 14:30 uur
– Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, 9641 KE te Veendam
– Entreekaart: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en heerlijke traktaties)

Voor meer informatie en reserveringen: www.huisvoordekunst.com/evenementen

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.