Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Pekela wil tegengeluid herindeling

Pim Siegers - SP Pekela

Pim Siegers – SP Pekela

PEKELA – De Gemeenten Stadskanaal, Veendam en Pekela starten in september en oktober een informatiecampagne over de ‘mogelijke’ gemeentelijke herindeling van de drie gemeenten. De SP Pekela is tegen en protesteert tegen de gang van zaken. Opnieuw beroepen de lokale SP volks- vertegenwoordigers, net als de voorgaande jaren, zich op een referendum in de gemeente Pekela. “Omdat de SP in Stadskanaal eerder heeft laten weten toch anders in de herindeling te staan dan wij, trekken we vanaf nu ons eigen plan”, zegt Pim Siegers van de SP in Pekela.

Brief

In een open brief aan alle Pekelders roept Siegers op om in actie te komen tegen de herindelingsplannen van de drie gemeenten. Siegers zegt te weten dat de aankomende informatiecampagne teveel gericht is op het vormen van een nieuwe Veenkoloniale gemeente. Mensen in zijn gemeente denken nu dat het tij niet meer te keren is. Daarom roepen we iedereen in Pekela op juist naar die informatieavonden te komen om een tegengeluid te laten horen. De SP-ers in Pekela willen eerst een referendum over de herindeling. Deze willen we dan houden tegelijkertijd met de 2e Kamerverkiezingen in 2017. Volgens Siegers wil de Veendammer SP dat ook heel graag.

De ‘open’ brief van Siegers

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “SP Pekela wil tegengeluid herindeling

  1. Laat Pekela zelfstandig. Altijd een gemeente geweest mete en slecht bestuur en grote problemen. Ga vooral niet op Pekela lijden. Siegers is daar een voorbeeld van. Hard roepen en niks bereiden. Het is erg genoeg als zo iemand de dienst uitnaakt. Doet me denken aan LOK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.