Direct naar de inhoud.

Doe mee met de Fiets Telweek in Drenthe

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 30 aug 2016
  • tags:

logo fietstelweekDRENTHE – Op maandag 19 september start in Nederland de tweede editie van de Fiets Telweek. Fietsers kunnen hieraan meedoen door de gratis Fietstel-app te
downloaden. Onder het motto ‘Heel Drenthe telt mee’ promoot de provincie Drenthe de Fiets Telweek samen met alle gemeenten in Drenthe.

Gedeputeerde Henk Brink roept fietsers in Drenthe op om de app te downloaden: “In heel Drenthe worden dagelijks vele honderden kilometers op de fiets afgelegd,
naar school, het werk of een andere bestemming. Met deze tweede editie van de Fiets Telweek willen we nog meer fietsbewegingen in kaart brengen dan vorig jaar.
De verzamelde informatie gebruiken we om het Drentse fietsbeleid verder te ontwikkelen: bijvoorbeeld waar fietspaden aangelegd of verbreed moeten worden, en of er extra stallingen moeten komen.”

De Fietstel-app registreert van 19 tot en met 25 september het fietsgedrag in heel Nederland: welke routes we fietsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen en met welke vertragingen. Alle informatie wordt na afloop (geanonimiseerd) aangeboden aan overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Meedoen is eenvoudig: dit kan door de gratis Fietstel-app te downloaden. De app is nu al te vinden in de Google en Apple App stores. Meer informatie is te vinden via
www.fietstelweek.nl. Deelnemers maken kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen in een favoriete kleur. Voor middelbare scholieren is er dit keer extra aandacht. Als zij meedoen kunnen ze voor hun klas een helikoptervlucht winnen. Hoe meer we weten, hoe beter we het Drentse fietsnetwerk kunnen inrichten. Doe dus mee en stap met de app op de fiets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-