Direct naar de inhoud.

Praat mee over mogelijke PSV herindeling

  • door:
  • op:
herindelingen gemeenten
Mogelijke herindeling PSV (rode kleur)

STADSKANAAL/VEENDAM – Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan een spannende tijd tegemoet. Binnen een half jaar gaan de gemeenteraden een besluit nemen over een mogelijke herindeling. Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen hebben de gemeenteraden eerder dit jaar besloten een onderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek is in juli 2016 van start gegaan. Belangrijk bij dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden er in de drie gemeenten in september en oktober 2016 bijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd.

In gesprek

Tijdens de bijeenkomsten worden de inwoners geïnformeerd over hoe het onderzoek en een mogelijke herindeling in zijn werk gaan. We gaan, door te werken met stellingen en stemkastjes, ophalen wat de meningen van de inwoners van de drie gemeenten over dit onderwerp zijn. Het is de bedoeling dat we van zoveel mogelijk inwoners horen hoe zij denken over de toekomst van de gemeente. Dus ook van onze jongere inwoners. We gaan daarom apart in gesprek met jongeren op de verschillende scholen in de drie gemeenten. Afsluitend wordt er een Toekomstforum georganiseerd. Voor het Toekomstforum worden honderd inwoners van de gemeenten persoonlijk uitgenodigd.

Data bijeenkomsten

Maandag 12 september 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Stadskanaal
Dinsdag 13 september 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Veendam
Maandag 19 september 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Pekela
Dinsdag 27 september 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Stadskanaal
Woensdag 28 september 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Veendam
Maandag 3 oktober 2016: Inwonersbijeenkomst gemeente Pekela
Donderdag 20 oktober 2016: Toekomstforum
De bijeenkomsten starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie en locaties kijk op: www.pekela.nl/welofnietherindelen externe website , www.stadskanaal.nl/welofnietherindelen , www.veendam.nl/welofnietherindelen externe website .

En daarna?

Na de bijeenkomsten komt er een rapport waarin alle gesprekken, meningen en opinies zijn verwerkt. Het rapport gaat een basis en afwegingskader zijn voor de gemeenteraden bij hun besluitvorming.

[bron]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal