Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jongeren praten mee over herindeling Pekela Stadskanaal Veendam

Herindelingen PSV – Er komen sessies met jongeren in de drie PSV-gemeenten (Pekela, Stadskanaal en Veendam) om te horen wat zij van een herindeling vinden. De gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam houden vanaf 12 september algemene informatiebijeenkomsten voor alle inwoners om te polsen wat er leeft. Per gemeente is 50.000 euro beschikbaar gesteld voor onderzoek. De informatiebijeenkomsten maken deel uit van dit project. Voor- en nadelen van een mogelijk samengaan willen de gemeenten zo in kaart brengen.

Jongeren sessies

Om nu ook juist na te gaan wat er zoal onder de jeugd leeft, komen er ook speciale sessies op de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in de drie gemeenten. Eerdaags zijn er gesprekken met de scholen hoe dit aan te pakken. “We zijn benieuwd, maar doen graag mee”, zegt woordvoerder Karin Weijs van de Winkler Prins scholengemeenschap in Veendam. Na de verschillende sessies wordt er nog een toekomstforum gehouden en komt er voor de gemeenteraden een rapport waarin gesprekken, meningen en opinies zijn verwerkt. Voor het toekomstforum worden honderd inwoners van de gemeenten persoonlijk uitgenodigd. Kuntkes: “Hiervoor wordt een beperkt aantal inwoners van 18 jaar en ouder, dertig tot veertig per gemeente, gericht en persoonlijk uitgenodigd op basis van een representatieve selectie. Inwoners van alle drie de gemeenten zullen gezamenlijk één gesprek voeren. Binnen een half jaar nemen de drie raden een besluit over een herindeling. [bron]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.