Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vier de Dag van de Democratie!

Gemeentehuis Veendam - F: H.Drenth / RTV1)

Gemeentehuis Veendam – F: H.Drenth / RTV1)

VEENDAM – Elk jaar wordt de internationale Dag van de Democratie gevierd. Dit jaar is dat op zaterdag 10 september 2016. Het is van 11:00 tot 15:00 uur op het Raadhuisplein en in het gemeentehuis van Veendam.

Op deze dag willen wij iedereen laten zien hoe belangrijk het is dat iedereen in vrijheid zijn/haar stem kan laten horen. Het is een dag waarbij alle inwoners in gesprek kunnen met de raadsleden en bestuurders van de gemeente Veendam.

Programma Dag van de Democratie:

Debat 13:30 uur
Een debat met raadsleden en inwoners over een actueel onderwerp. Wie wil deelnemen kan zich van te voren opgeven bij één van de raadsleden op de dag zelf.

Rondleidingen gemeentehuis – elk uur
Een rondleiding door het prachtige gemeentehuis van Veendam met uitleg over alle bijzonderheden.

Workshops – elk uur
Gewoon een praatje met een raadslid, wethouder of burgemeester. Maar ook serieuzere zaken kunnen in een workshop worden besproken.

Zeteldans – Race naar de raad
Op een speelse en spannende manier meer leren over de lokale politiek? Speel dan Zeteldans–Race naar de Raad. Met dit bordspel leer je de lokale politiek goed kennen.

De hele dag is een politieke markt, klaagmuur en ideeën boom. Voor de kinderen is een kleurplaat om te kleuren. Daarnaast zorgt Mooi in Veendam voor multiculturele hapjes en zorgen wij voor de koffie en thee. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 10 september op het Raadhuisplein of in het gemeentehuis om deel te nemen aan de Dag van de Democratie.

(Bron: Gemeente Veendam)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.