Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ouders Willibrordschool Stadskanaal zijn boos

STADSKANAAL – Enkele ouders, die hun kinderen op de Willibrordschool in Stadskanaal hebben, zijn boos op de directie van de school. De katholieke school voor basisonderwijs stapt namelijk over op iPads en dat moeten de ouders zelf gaan betalen. “Ouders worden enorm op kosten gejaagd, zeker als je twee of drie kinderen op school hebt”, zegt een moeder vandaag in het DvhN. Ook vinden ouders het principieel onjuist dat ze moeten bijdragen.

“Basisonderwijs in Nederland is gratis”, zegt een vader. De ouders wilden niet met naam in de media ter bescherming van hun kinderen. Een deel van de ouders voelt zich overvallen. Al tijden wordt in Stadskanaal gesproken over digitalisering van het onderwijs en dat vinden ze prima. Maar pas half juni – vlak voor de zomervakantie – begrepen ze dat ze de iPads zelf moesten betalen. Kosten: 352 euro per tablet. Ook de betalingsregeling waarmee de tablet in vier jaar kan worden afbetaald, biedt voor sommigen te weinig soelaas. Op een voorlichtingsavond liep een aantal ouders boos weg omdat ze zich niet gehoord voelen door de school.

John van Meekeren van Primenius, het schoolbestuur waar de Willibrordschool onder valt, zegt dat van verplichte aanschaf geen sprake is. “Ouders kunnen via ons een tablet kopen, maar kinderen zonder, lenen een iPad van de school”. Maar een gratis tablet voor alle leerlingen is volgens Van Meekeren te duur. Hij zegt wel dat de communicatie met de ouders te wensen overliet. Ook op sommige andere scholen protesteerden ouders. “Maar die protesten waren snel voorbij”, zegt Van Meekeren. [bron]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Ouders Willibrordschool Stadskanaal zijn boos

  1. wij moesten vorig jaar i-pads aanschaffen. 2 stuks a 352 euro per stuk !!!1x ) per jaar een . Binnen 6 weken moesten ze ze hebben want dan gingen ze er mee beginnen ( na herfst vakantie vorig jaar) We hebben de ipads maar aangeschaft van de spaarrekeningen van de kinderen ( die bedoeld was om te sparen voor hun 18de jaar) Want 700 euro hadden wij niet klaar liggen ( zoals de meeste mensen).

  2. Krijg je weer tweedeling in de maatschappij maar nu over de hoofden van kinderen.
    Waarbij er weer een aanleiding is om te pesten,dit moet je niet willlen!
    Bovendien basisonderwijs is…MOET…gratis zijn.!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.