Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijfde editie iN Veendam met doelman Jeroen Zoet

Foto Bert Buiring'

Foto door Bert Buiring

VEENDAM – De vijfde editie van magazine ‘iN Veendam’ heeft het levenslicht gezien. Het glossy tijdschrift werd vrijdagmiddag jl. gelanceerd tijdens een zeer drukbezochte bijeenkomst in de theaterzaal van Cultuurcentrum vanBeresteyn. De vijfde uitgave was tevens een bijzonder (thema)nummer. Het blad – opnieuw 84 pagina’s – staat namelijk in het teken van het 150-jarig bestaan van scholengemeenschap Winkler Prins, dat ik oktober groots wordt gevierd in Veendam.

De bekendste oud-leerling van dit moment siert ditmaal de cover van iN Veendam, namelijk doelman Jeroen Zoet van PSV en het Nederlandse Elftal. Wegens interlandverplichtingen kon Jeroen zelf helaas niet aanwezig zijn tijdens de lancering. In het blad een exclusief interview met hem, uitgemeten over zes kleurrijke pagina’s. Een andere oud-leerling van de WP, namelijk prof. dr. Albert Suurmeijer, gaf tijdens de bijeenkomst een boeiend kijkje achter de schermen van de pathologie en anatomie. Op instigatie van Suurmeijer werd de afgelopen maanden namelijk onderzoek verricht naar de herkomst van het skelet dat op de Winkler Prins al sinds 1872 (!) dienstdoet als studiemateriaal. Wie is deze Johannes, zoals hij op school wordt genoemd? Tijdens het onderwijssymposium op woensdag 12 oktober worden de resultaten van het onderzoek geopenbaard.

Foto: Bert Buiring

Foto: Bert Buiring

Het eerste nummer van iN Veendam #05 werd in ontvangt genomen door Ferdinand Vinke (directeur van de Winkler Prins) en Henk Spelde, voorzitter van de jubileumcommissie WP 150.  De huidige leerlingen en medewerkers van de Winkler Prins alsmede de bijna 2.000 reünisten komen allen in het bezit van dit bewaarexemplaar. De oplage van iN Veendam (een uitgave van HDR Media) bedraagt daarom eenmalige 10.000 exemplaren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.