Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nog een paar dagen zomers strandweer

strandweer weeronlineWEERONLINE –  Vandaag trekken over het zuidwesten en uiterste westen wolkenvelden die de zon geregeld afschermen. In het binnenland begint de dag lokaal met mist of nevel, maar al snel is er volop ruimte voor de zon, afgewisseld door een aantal stapelwolken. Het wordt aangenaam warm met 22 graden op de Wadden tot 25 à 26 graden in de oostelijke helft van het land. Normaal ligt de maximumtemperatuur begin september tussen 19 graden in het noordwesten en 21 in Limburg.

Vanavond is het prima weer voor terras en barbecue. Rond zonsondergang ligt de temperatuur nog op of boven 20 graden. Komende nacht kan bij weinig wind lokaal opnieuw mist ontstaan, maar het zicht wordt waarschijnlijk minder beperkt dan afgelopen nacht.

Strandweer in september
Woensdag volgt een heerlijke zomerdag. De zon schijnt uitbundig en het warmt op naar 25-27 graden. Op de Zeeuwse en Hollandse stranden worden deze zomerse waarden van 25-27 graden ook behaald. Kortom: heerlijk weer om een middagje strand te plannen!

Donderdag volgt nog zo’n zonnige nazomerdag. Eerst warmt het ook weer op naar 24-27 graden, maar op de stranden koelt het in de loop van de middag al af naar een graad of 20. Dit komt doordat een stevige wind vanaf de Noordzee opsteekt. De koelere zeelucht dringt eind van de middag en in de avond ook vrij snel door tot in het binnenland.

Vanaf vrijdag moet de zon geleidelijk meer bewolking naast zich dulden. Tijdens het weekend is er ook kans op een enkele bui. De middagtemperatuur ligt vrijdag en zaterdag op 23 graden. Zondag valt de temperatuur terug naar een normale waarde van 20 graden. Onvervalst herfstweer blijft nog uit, maar het wordt wel wat wisselvallig. [weeronline]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.