Direct naar de inhoud.

Bas Muijs leest voor uit Woezel & Pip in bibliotheek Veendam

  • door:
  • op:

(F: Bert Buiring)
(F: Bert Buiring)
Veendam – Acteur Bas Muijs gaf gister het goede voorbeeld en las in bibliotheek Veendam kinderen voor uit een boekje van Woezel & Pip. Voorlezen is naast een leuk moment samen met een kind ook erg belangrijk: opgroeien in een taalrijke omgeving vergroot de taalvaardigheid. Deze voorleesactiviteit vond plaats in de Week van de Alfabetisering.

Bas Muijs, zelf vader van dochter Emma: “Ik lees mijn dochter van 1,5 jaar elke dag voor. Voorlezen vind ik belangrijk voor haar taalontwikkeling. Tijdens het lezen wijs ik plaatjes aan en laat ik haar daarover vertellen. Lezen en zingen gaan goed samen, we maken er altijd een feestje van!”

14% van de kinderen in Nederland loopt het risico later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Kinderen hebben een stimulerende taalomgeving nodig, zowel op school, op de kinderopvang als thuis. Daarom is lezen naast een leuk moment samen, ook heel belangrijk voor de ontwikkeling, gezondheid en kansen van een kind.

Op verschillende plekken in Nederland werd vandaag voorgelezen uit Woezel & Pip. Deze voorleesactiviteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Dromenjager, BoekStart, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-