Direct naar de inhoud.

Uitstel nieuwe operatiekamercomplex Refaja

  • door:
  • op:

OKC Refaja StadskanaalSTADSKANAAL – De geplande ingebruikname op 12 september van het nieuwe operatiekamercomplex van Treant Zorggroep, locatie Refaja, wordt tijdelijk uitgesteld. Oorzaak van dit besluit is een technische storing in de UPS tijdens de uitgebreide test- en opleveringsfase van de afgelopen dagen.

De UPS (uninterruptible powersupply) is een batterijpakket dat zorgt voor een constante elektriciteitsstroom op het operatiekamercomplex (OKC), bovendien dient het als tweede backup wanneer het noodstroomaggregaat onverhoopt niet werkt.

Omdat nog niet duidelijk is waaraan de UPS kapot is gegaan, heeft Treant Zorggroep de patiƫntveiligheid voorop gesteld en het zekere voor het onzekere genomen. Daarom is de datum van 12 september losgelaten. Voor de geplande of spoedoperaties is de latere oplevering van het OKC geen enkel probleem; de operaties vinden gewoon plaats op het oude OK-complex.

Aanstaande maandag bepaalt Treant een nieuwe verhuisdatum. Zoals het nu lijkt gebeurt dat niet meer in september. Niet alleen moet nog verder worden onderzocht wat de oorzaak van de storing was, ook moet de vervangen apparatuur weer worden getest. Bovendien moeten de diverse bedrijven die bij de verhuizing stand-by zouden staan, de verhuizing opnieuw inplannen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal