Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Parkinsonpatiënt (48 jaar) schrijft boek

foto-cover-boek-jan-kwantSTADSKANAAL – Op 48 jarige leeftijd kreeg Jan Kwant uit Stadskanaal het schokkende bericht dat hij de ziekte van Parkinson had. Zijn leven stond vanaf dat moment op zijn kop. Na enkele maanden is hij begonnen met het schrijven over zijn leven vanaf de diagnose. Op een open, eerlijke, soms cynische wijze maar met veel humor beschrijft hij het proces van wanhoop naar gedeeltelijke acceptatie en alles wat daar tussen ligt.

Het boek met de titel ‘Maar als het donker wordt’ heeft de ondertitel “Je gaat er in elk geval niet dood aan”. De paperbackuitvoering bevat 215 pagina’s met 43 verhalen over hoe bijzonder vreemd maar ook bijzonder mooi mensen reageren, hoe hij er zelf mee omgaat en wat voor invloed het als christen op zijn geloofsleven heeft gehad.
De dramatische momenten worden afgewisseld met humor, zelfspot en hoop. Een boek waarin ook vrienden echte vrienden blijken te zijn. De titel is afgeleid van het liedje van Matthijn Buwalda “Maar als het donker wordt” waar in het refrein er direct achteraan wordt gezongen “mag ik dan je licht zijn?”. Deze ontroerende steunbetuiging die een van de eerste dagen aan de schrijver werd gestuurd heeft de titel van het boek opgeleverd. Vrijwel alle hoofdstukken verwijzen naar een muzieknummer die te beluisteren zijn op de website www.maaralshetdonkerwordt.nl. Ook zijn daar een aantal hoofdstukken te lezen.

Vanaf 16 september is het boek te bestellen op de website www.maaralshetdonkerwordt.nl en te verkijgen in de boekhandel (o.a. de Readshop Stadskanaal). Een deel van de opbrengst van het boek zal naar de Parkinsonvereniging gaan. Het boek is onderdeel van de sponsoractie ‘Lopen voor Parkinson’ georganiseerd door vrienden van Jan. Samen met Jan lopen ze net als vorig jaar 2 dagen 25 kilometer bij de ‘Tocht om de Noord’. Meer informatie over de sponsortocht is te vinden op Facebook; ‘Lopen voor Parkinson’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Parkinsonpatiënt (48 jaar) schrijft boek

  1. marlies breeuwsma-rath

    als Parkinson patient zelf heeft het boek mij emotioneel geraakt en heel goed geholpen bij de aanzet van het verwerking, dat ik die ziekte ook heb Boeiend geschreven en vooral zeer herenbaar. Zeker een aanrader voor al diegene die de diagnose Parkonson te horen krjjgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.