Direct naar de inhoud.

Snelle internetverbinding buitengebied Stadskanaal

  • door:
  • op:

toetsenbord internet computerVLEDDERVEEN – Er komt een regeling van de provincie Groningen voor de aanleg van snel internet in de “buitengebieden” van de provincie Groningen. Ongeveer 1000 woningen en bedrijven in het buitengebied van de gemeente Stadskanaal komen hiervoor in aanmerking. Buitengebieden zijn die gebieden waar het internet via de telefoondraden gaat en geen kabelaansluiting is van bv Ziggo. Het doel is dat eind 2018 de betrokken inwoners kunnen beschikken over snel internet.

Glasvezel

Snel internet is van groot belang voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling. Zonder een snelle internetverbinding kunnen ondernemers hun werkzaamheden niet goed uitvoeren, scholieren hun huiswerk niet maken of alle andere activiteiten of het internet niet goed uitvoeren omdat het internet te traag is. Door ook in het buitengebied snel internet aan te bieden, blijft ook het buitengebied aantrekkelijke om te wonen en te werken. Verwacht wordt dat een aansluiting op een glasvezelkabel een gunstig effect heeft op de huizenmarkt.

In overleg en met medewerking van de gemeente Stadskanaal heeft Plaatselijk Belang Vledderveen de coördinatie en uitvoering voor het organiseren van een belangstellingsregistratie onder de inwoners. Uitgangspunt is een snelle toekomstbestendige internetverbinding, bv. glasvezelkabel,  naar iedere woning en ieder bedrijf in het buitengebied van de gemeente Stadskanaal, voor een marktconforme prijs! Een 3 in 1 pakket, dus internet, telefoon en televisie (HDTV) met alle mogelijkheden (bv. Netflix) van b.v. KPN of Ziggo of een andere provider. Registreer uw belangstelling op info@snelinternetstadskanaal.nl of op facebook.com/snelinternetstadskanaal.

 Belangrijk

“Belangstellingsregistratie voor een aansluiting is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.  Het aanbod van de provincie is eenmalig, het is nu of nooit. Indien er minder dan 50% van de inwoners belangstelling heeft trekt de provincie de subsidie in en komt er geen glasvezelkabel in het buitengebied van de gemeente Stadskanaal”, zegt Hans de Bree van Plaatselijk Belang Vledderveen. Van Bree: ” We gaan ook een flyer binnenkort huis aan huis verspreiden. Hier staat alles in”.

 Informatie.

Kom dan naar de informatieavond op 26 september in zaal van café Bos, Waterschapsweg 7 in Vledderveen. Aanvang 19.30 uur of ga naar onze website www.snelinternetstadskaal.nl

Lees hier alvast de flyer-snel-internet



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal