Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vissteigers A.G. Wildervanckkanaal geopend

 

steigers-kanaal-veendam-musselkanaal-klaar-voor-gebruik

De nieuwe steigers langs het kanaal. Foto: vissen.nl

STADSKANAAL – Langs het A.G. Wildervanck-kanaal ter hoogte van Stadskanaal zijn prachtige vis-steigers aangelegd. Vandaag (zaterdag 17 september) rond 10.00 uur zijn deze steigers officieel in gebruik genomen met een openingswoord van wethouder Peter Gelling (GBS) van de gemeente Stadskanaal. Het kanaal is een van de meest visrijke wateren van Noord-Nederland. Om de vissers van een betere visplek te voorzien en om de beschoeiing te ontzien zijn er 90 steigers aangelegd inclusief een mindervalide steiger dankzij steun van leader Oost Groningen.

Viswedstrijden

Hiermee wordt de plek meteen interessant voor het houden van (internationale) viswedstrijden. Dit biedt Oost-Groningen en de Veenkoloniën een nieuwe trekker op het gebied van toerisme en kan het een boost geven aan de Veenkoloniale toeristische sector. Vanaf vandaag kan iedereen dus genieten van deze steigers in het A.G. Wildervanckkanaal ter hoogte van Stadskanaal op het traject ‘Van Boekerenweg tot Rode Loper’.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.