Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Motor 40 plus bezoekt Royal Goedewaagen

Aankomst Motor 40 plus

Aankomst Motor 40 plus

NIEUW-BUINEN – Dat de Veenkoloniën en de Hondsrug zich uitstekend lenen voor toertochten van auto- en motorliefhebbers bleek ook weer eens afgelopen zaterdag de 17e september. Leden van de internationale motorclub 40 plus begonnen hun toertocht in Drouwen om bij het Keramisch Museum Goedewaagen en de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen hun eerste stop te maken voor een uitgebreide rondleiding door museum en fabrieksateliers.

 

 

3-talige gids

Het veertigkoppige gezelschap dat arriveerde met de mooist denkbare stalen rossen, bleek heel erg ingenomen met de in drie talen gegeven rondleiding voor de Nederlandse, Duitse en Deense deelnemers. Schilderes Antje Ramaker-van Polen gaf aan de twee delen gesplitste groep demonstraties van het beschilderen van een nieuwe Goedewaagen-miniatuur voor Stadsherstel Amsterdam en en passant toonde zij ook hoe gedenkborden voor het nieuwe HAL-schip Koningsdam gedecoreerd werden.
Na afloop vertrok Motor 40 plus naar 2e Exloërmond voor een lunch. De dag werd afgesloten met een 50 kilometer lange tocht door de streek. En dat de formule die recentelijk ook door leden van de Historische Automobiel Vereniging Noord met succes beproefd werd, aanslaat, bewijst de boeking voor volgend jaar van de Nederlandse Campervereniging. Andermaal staat de parkeerplaats op de Glaslaan in Nieuw Buinen dan vol.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.