Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Start pilot “commerciële werkplaats” in Stadskanaal en Veendam

gemeentehuis StadskanaalSTADSKANAAL/VEENDAM – DOK 4, Wedeka en de gemeenten Stadskanaal en Veendam gaan van start met een unieke pilot voor een ‘commerciële werkplaats’. In deze werkplaats, gehuisvest binnen één van de bedrijfsruimten van Wedeka, wordt een praktijkopleiding gecombineerd met productiewerk.

In de pilot krijgen 50 cliënten van het Trainings- en Diagnose Centrum (TDC) in zowel Stadskanaal als Veendam een door DOK 4 ontwikkelde techniektest. DOK 4 (Detacheren en Opleiden voor Kampioenen) heeft als grote werkgever in de metaalsector diverse testen en praktijkopleidingen voor de techniek ontwikkeld. Uit de nieuwste test blijkt of een baan in de techniek mogelijk is voor een kandidaat.

Daarmee krijgt een reguliere ondernemer, zoals DOK 4, binnen het TDC een hoofdrol in het testen, selecteren en opleiden van werkzoekenden naar banen in de techniek. Net als Wedeka en de gemeenten, ziet ook DOK 4 namelijk dat de vraag uit de markt groter is dan het huidige aanbod aan gekwalificeerde kandidaten.

In de pilot krijgt een aantal geselecteerde cliënten een uitgebreid praktijkassessment in de techniek aangeboden. Zo wordt bepaald welke praktijkopleiding bij reguliere werkgevers in het netwerk van DOK 4 nodig is, om vervolgens zo snel mogelijk een baan in de techniek te kunnen krijgen. Mocht er niet direct plek zijn, dan kunnen deelnemers terecht in de commerciële werkplaats die DOK 4 met Wedeka inricht.

De unieke pilot past precies bij de gewenste doorontwikkeling van een TDC. Ook is het een logisch vervolg op de al jarenlang bestaande intensieve samenwerking tussen ondernemers, Wedeka, de gemeenten Stadskanaal en Veendam en Noorderpoort. De samenwerkende partijen hebben goede verwachtingen dat het gaat lukken een baan in de techniek te vinden voor de deelnemende kandidaten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

4 Reacties op “Start pilot “commerciële werkplaats” in Stadskanaal en Veendam

  1. Lees deze link, om een mening te vormen.
    http://batavirus.nl/2016/09/18/longread-gratis-personeel-het-houdt-niet-op-deel-9/

    Het lijkt alleen maar om de subsidies te gaan en er is overduidelijk sprake van verdringing van regulier werk. Leuk Pr verhaaltje, waarbij geen goed onderzoek is gedaan naar het bedrijf dat wil uitvoeren en dat in strijd (volgens mij) met de wet. Gauw van de tafel ermee.

  2. Het hoeft niet per definitie in een slecht plan te zijn. Als er goede afspraken worden gemaakt, kan het een geweldig project worden. Oa wie betaald wat en hoeveel verdient men.

  3. Een aantal holdings die onder deze paraplu vallen zijn: Edlavro B.V., CGE Holding, Schramifa, Profit Soluitons, Witec, Eric Vos Holding B.V., Vos Beheer B.v. Er zijn nog meer bedrijven die onder deze noemer vallen dat geldt ook Sliptechniek Noord B.V. Een aantal van deze bedrijven zijn in 2010 failliet verklaard. (o.a. Witec, Schramifa)

  4. Moet zijn Slijptechniek Noord B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.