Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Akkoord van Westerlee strandt in Stadskanaal

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTV1)

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTV1)

STADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal gaat niet akkoord met het toekomstplan voor werkvoorzieningsschappen Wedeka en Synergon. De raad steunt in grote meerderheid het standpunt van het eigen college. Daarmee is het einde verhaal voor het Akkoord van Westerlee en het werk van de gebiedsregisseurs Gerard Kremer en Bert Middel.

Risico

In een uren durende raadsvergadering die gisterenavond live werd uitgezonden door de streekomroep RTV1 via zenders in Stadskanaal, Borger-Odoorn en Veendam was te horen hoe de beoogde samenwerking tussen de gemeenten in Oost-Groningen is stukgelopen op het businessplan voor de nieuwe organisatie die Wedeka en Synergon zou moeten vervangen. Dat plan is gemaakt door een team waarin ook wethouder Francis Boen (PvdA) van Stadskanaal zat. Hij heeft dus dat businessplan mede ondertekend. In zijn eigen college is echter geen steun voor het plan. Er zijn nog te veel mitsen en maren, vindt Stadskanaal. Een meerderheid van de gemeenteraad ging daar gisterenavond in mee en uitte twijfels bij de juridische houdbaarheid van een nieuw te vormen bestuurscommissie. De ChristenUnie voelde zich net als de PvdA en Gemeentebelangen hierbij onder druk gezet door de gebiedsregisseurs. Het CDA verwacht zelfs grote financiële risico’s als men door zou gaan.

Archieffoto wethouder F. Boen

Wethouder F. Boen

Oppositie

De SP en D66 vinden het triest dat het businessplan kan stranden door de opstelling van het college van Stadskanaal. Samen met de VVD en fractie Mellies gingen ze zelfs nog een stapje verder door een motie van afkeuring in te dienen richting wethouder Boen. De motie van afkeuring haalde het niet. De coalitie ging niet mee in deze motie. Nu is het de vraag wat staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken als opdrachtgever vindt van het besluit in Stadskanaal. Klijnsma heeft miljoenen beschikbaar gesteld voor Oost-Groningen. Klijnsma wil nog niet reageren en eerst afwachten wat de raad van Veendam volgende week maandagavond beslist.

raad-stadskanaal-okt-2015

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Akkoord van Westerlee strandt in Stadskanaal

  1. Is dit nou gunstig of ongunstig voor de werknemers van Wedeka en Synergon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.