Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kunstkeien op de Hondsrug

Wethouder Trip kijkt aandachtig toe (F: PrachtigBorger)

Wethouder Trip kijkt aandachtig toe.  (F: PrachtigBorger)

BORGER-ODOORN – Wethouder Albert Trip van de gemeente Borger-Odoorn heeft maandagmiddag de tentoonstelling van het kunstkeienproject ‘Kunstkeien op de Hondsrug’ geopend. Samen met Cathrien Posthumus, manager De Hondsrug UNESCO Global Geopark heeft de wethouder een rondgang langs de kunstkeien gemaakt. Het project ‘Kunstkeien op de Hondsrug’ is sinds 2015 op tournee geweest door de provincie Drenthe. Sinds een paar dagen is het project te zien rondom de kerk op het dorpsplein in Borger. De kunstobjecten blijven tot begin oktober liggen. Daarna worden de kunstkeien geveild.

De kei is een van de iconen van de Hondsrug. Al duizenden jaren gebruiken de inwoners van het Hondsruggebied de keien, voor hunebedden, keienweggetjes, in herdenkingsmonumenten en als kunstwerken. Ook worden de keien als decoratie in veel tuinen geplaatst.

Begin 2015 namen Geopark de Hondsrug en kunstenaar Johan Hovinga het initiatief tot het project ‘Kunstkeien op de Hondsrug’. Amateur en professionele kunstenaars bewerkten naar hun eigen inspiratie, één of meer kunstkeien.

De 27 kunstkeien zijn voor een maand in de gemeente Emmen tentoongesteld en gingen vervolgens op tournee in de gemeenten Aa en Hunze, Coevorden, Tynaarlo en Borger-Odoorn.
Amateur en professionele kunstenaars hebben gewerkt aan hun kunstkeien. De keien zijn voor een groot deel van binnen opgebouwd uit gerecycled materiaal.

De kunstenaars die meededen aan het project zijn: Sé van Weert, graffiti artiest, Bea Venema, Halina Konikowska, Atemporal world, Marion Mencke, Jeannet Wendel, Daniel Herman Hendrik, Ani, Tara Kanadisch, Erik Zwezerijnen, Silvia Glaasker, Egbert Nijhuis, Toyisme, Marloes de Vries en Johan Hovinga.

[PrachtigBorger]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.