Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Weinig nieuws herindelingsavond Oude Pekela

F: RTV1

F: RTV1

PEKELA – De eerste inwonersbijeenkomst herindeling in de gemeente Pekela leverde gisterenavond niet veel nieuws op. Zoals verwacht willen de Pekelders het liefst zelfstandig blijven. De infoavond georganiseerd door de gemeente en uitgevoerd door  bureau Berenschot wees dit ook uit. De opkomst viel ook hier tegen. Slechts zo’n vijftig personen waren aanwezig in MFA De Binding te Oude Pekela. Een  groot deel bestond uit raadsleden en gemeentebestuurders en mochten dus niet stemmen.

Zelfstandig

De stemmers lieten weten via hun stemkastjes weinig te zien in een fusie met de gemeenten Veendam en Stadskanaal. 75 procent vond dat de gemeente zelfstandig moet blijven. Een grote meerderheid ziet meer raakvlakken met de gemeente Oldambt dan met de buurgemeenten Veendam, Stadskanaal en Westerwolde. Of de stemming nu wel zo representatief is, is maar de vraag. SP Pekela reageerde teleurgesteld in de lage opkomst van de gewone burger. De volgende bijeenkomst in de gemeente Pekela is op drie oktober. Dit keer in het Dorpshuis de Kiepe te Nieuwe Pekela. Eind dit jaar neemt de raad een besluit.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.