Direct naar de inhoud.

Nieuwe Boodschappen Plusbus in Borger

  • door:
  • op:

plusbus-borgerBORGER – Na jaren met een wat oudere bus te hebben gereden rechtvaardigde de flinke deelname van ouderen aan de dagtochtjes en de grote mate van enthousiasme van de deelnemers het om een nieuwe Boodschappen PlusBus aan te schaffen. Aan wethouder Alberts vandaag de eer de bus een warm welkom te heten.

Boodschappen PlusBus
Met de PlusBus worden ouderen en minder validen in de gelegenheid gesteld dagtochtjes te maken in de wijde omgeving. Daarbij is met name aandacht voor die ouderen die er zelfstandig niet meer zo makkelijk op uit kunnen gaan: die vaak geen eigen vervoer hebben, die weinig contacten hebben om er met anderen op uit te gaan of die lichamelijke beperkingen hebben. Kortom, hen die daardoor (vaak) aan huis gebonden zijn.

Het project in Borger-Odoorn wordt uitgevoerd door een plaatselijk project waarbij de bus wordt gereden door één van de 15 vrijwilligers-chauffeurs – gastvrouw/heer.

Samengewerkt wordt met het Nationaal Ouderenfonds in een landelijk project waarbij in tientallen plaatsen al een dergelijke bus wordt ingezet.

Met inzet van het Ouderenfonds en met steun van het Oranjefonds, het fonds R.C.Maagdenhuis, het BSP fonds, de Rabo-bank Borger en de provincie Drenthe is het gelukt om een nieuwe bus aan te schaffen.

De bus werd vrijdag 23 september feestelijk in gebruik worden genomen bij het Hunzehuys in Borger. Als speciale gast waren daarbij een vijftal busjes van vergelijkbare projecten in het noorden aanwezig.

(Bron: prachtigborger)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-