Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Commissaris van de Koning bezoekt Stadskanaal

rene-paas-in-stadskanaalSTADSKANAAL – Commissaris van de Koning René Paas heeft een vruchtbaar kennismakingsbezoek gebracht aan de gemeente Stadskanaal. Tijdens zijn bezoek besprak hij met het college voor Stadskanaal belangrijke thema’s en bezocht hij enkele locaties in de gemeente.

Met de commissaris heeft het college gesproken over het belang van een spoorverbinding naar Stadskanaal. Het college maakt zich al jaren sterk voor een spoorlijn Veendam-Stadskanaal-Emmen. De commissaris is nog eens gewezen op het belang van een dergelijke spoorverbinding voor de bedrijvigheid en bereikbaarheid van Stadskanaal.

Ook de ontwikkelingen in het centrum van Stadskanaal zijn door wethouder Gelling aan de orde gebracht. In de toekomst moet het centrum aantrekkelijk blijven voor bezoekers, met name winkelend publiek. Ook voor de werkgelegenheid is een aantrekkelijk centrum van groot belang. Het college wil winkels meer concentreren in het centrum en het centrum nog meer uitstraling geven. Daarvoor is de steun van de provincie belangrijk, ook financieel. Daarnaast is met de commissaris besproken hoe in Musselkanaal strategisch wordt herbouwd, om Musselkanaal aantrekkelijk te houden. Daarbij is de constructieve rol van Dorpsbelangen Musselkanaal aangestipt.

René Paas kijkt zorgzaam toe

René Paas kijkt zorgzaam toe

Tijdens het bezoek aan het Mercurius Business Park (MBP) is door burgemeester Galama de inzet van het college geschetst als het gaat om de thema’s economie en arbeidsmarkt. Stadskanaal zet vol in op het vasthouden en binnenhalen van nieuwe werkgelegenheid. Het college ziet in de provincie een zeer voorname partner in dat streven. Een goed voorbeeld van de samenwerking van de gemeente en de provincie is het MBP. Met geld van de gemeente en de provincie – en geld van de ondernemers zelf – wordt daar door lokale ondernemers hard gewerkt om op een voorheen verwaarloosd industrieterrein een zogenoemd local energy park te realiseren.

In wijkcentrum Maarsstee is met de commissaris onder meer gesproken over het thema leefbaarheid. Tijdens de rondleiding in het wijkcentrum heeft wethouder Boen de functie en het belang van een dergelijk centrum voor de wijk aangestipt. Ook maakte de commissaris kennis met de unieke wijze waarop de wijk Maarsstee zelf het groenonderhoud aanstuurt.

Het college is ervan overtuigd dat de commissaris tijdens dit eerste bezoek aan Stadskanaal een goed beeld heeft gekregen van de ambities die er in de gemeente bestaan. Dit bezoek biedt een goede basis voor toekomstige afstemming en ontwikkeling van voor Stadskanaal en de regio belangrijke onderwerpen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.