Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Beheer openluchtbaden blijft in 2017 gelijk

De Horsten F: Hand de Jonge

De Horsten F: Hand de Jonge

STADSKANAAL – Het beheer van de drie openluchtbaden in de gemeente Stadskanaal zal in 2017 op dezelfde wijze gebeuren als afgelopen seizoen. Optisport en de stichting Bad Noord zullen de baden nog een jaar exploiteren tegen de nu geldende condities.

Meer tijd
Voor volgend seizoen is geen ander besluit genomen voor het beheer van de zwembaden, omdat het college meer tijd wil nemen om opties voor de exploitatie tegen het licht te houden.

Vrijwilligers
Het voortzetten van de huidige situatie heeft onder meer te maken met een plan van Dorpsbelangen Musselkanaal. Zwembad de Horsten zou moeten worden ondergebracht in een zogenoemd dorpsbedrijf. Dat betekent dat vrijwilligers uit Musselkanaal het beheer van het bad voor hun rekening gaan nemen, in een stichting of een andere constructie. Deze wijze van beheer wil het college nader onderzoeken. De raadsfracties zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Toekomstvisie
De lasten van de baden drukken al jaren zwaar op de gemeentelijke begroting. Zeker in deze tijd van noodzakelijke bezuinigingen. In het bestuursakkoord 2014-2018 is dan ook aangegeven dat een visie op de toekomst van de zwembaden wenselijk is. De gemeenteraad heeft aangegeven nauw bij de toekomst van de baden betrokken te willen zijn.

(Bron: gemeente Stadskanaal)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

7 Reacties op “Beheer openluchtbaden blijft in 2017 gelijk

 1. Misschien dat de raadsleden vroeger ook gebruik hebben gemaakt van de zwembaden. Misschien kunnen ze zich dan nog herinneren hoe fijn het was om tijdens die lange warme zomer naar het zwembad te gaan om daar de dag door te komen met je vrienden. Lekker zwemmen in je zwembad. De raadsleden van toen wisten het wel. Geen discussies over de toekomst van zwembaden want een zwembad is een basisvoorziening die nu eenmaal geld kost.
  En zwemmen in het kanaal is geen optie natuurlijk. Veel te gevaarlijk en vol met bacteriën of blauwalg.
  Wanneer stoppen we nu eens met die jaarlijkse discussie over het nut en noodzaak van zwembaden. Zwembaden hebben hun nut al lang bewezen.
  Een betaalbare voorziening voor iedereen. Het sluiten van een openbaar zwembad is wel het meest asociale wat je kunt bedenken.

 2. De lasten van de baden drukken al jaren zwaar op de gemeentelijke begroting. Zeker in deze tijd van noodzakelijke bezuinigingen.
  De lasten van het Theater Geert Teis drukken al jaren zwaar op de gemeentelijke begroting. Zeker in deze tijd van noodzakelijke bezuinigingen.
  En zo drukken nog veel meer zaken zwaar op de gemeentelijke begroting.
  Zwembaden zijn altijd al een kostenpost geweest. Elk jaar worden de mensen weer geconfronteerd met een discussie over de toekomst van de zwembaden terwijl dit gewoon een basisvoorziening is waar de bevolking al bijna een eeuw gebruik van maakt. Een zwembad is een laagdrempelige voorziening waar jong en oud heen vluchten tijdens warme dagen om verkoeling te krijgen en om elkaar te ontmoeten. Misschien dat de raadsleden vroeger ook gebruik hebben gemaakt van de zwembaden. Misschien kunnen ze zich dan nog herinneren hoe fijn het was om tijdens die lange warme zomer naar het zwembad te gaan om daar de dag door te komen met je vrienden. Lekker zwemmen in je zwembad. En zwemmen in het kanaal is geen optie natuurlijk. Veel te gevaarlijk en vol met bacteriën of blauwalg. Wanneer stoppen we nu eens met die jaarlijkse discussie over het nut en noodzaak van zwembaden. Zwembaden hebben hun nut al lang bewezen. Een betaalbare en een belangrijke sociale, maatschappelijke en sportieve voorziening voor iedereen. Het sluiten van een openbaar zwembad is wel het meest asociale wat je kunt bedenken.

 3. Tja en wat moet ik hier nog aan toevoegen.
  Super verwoordt zou het niet beter kunnen.

 4. Helemaal mee eens Henk. Ook vind ik het geweldig dat mijn kinderen zwemles krijgen in het buitenbad. Mijn hulde aan het Vlasmeer en de geweldige mensen die daar werken.

 5. Sidona Blaakmeer -Mulder

  Gelukkig nog een jaar open. Hopelijk worden dit er meer. Een openluchtbad is een voorzienig die moet blijven , er wordt door jong en oud veel gebruik van gemaakt. We willen toch graag dat de bevolking in onze gemeente d.m.v. sport gezond blijft? Bovendien heeft het ook een sociale functie Misschien moet het Huis van de Sport een nieuw onderzoek doen of het wel zo wenselijk is dat deze 3 baden door 1 nieuw bad vervangen moet worden in……. Ook dit brengt de nodige kosten mee en het is dan maar de vraag of de bezoekers van de bestaande baden instaat zijn om dat bad te bezoeken. Dus zullen de inkomsten fors dalen. Is er geen mogelijkheid om de bestaande baden beter te voorzien van o.a. Zonnepanelen zodat in ieder geval de energie kosten na beneden gaan. En ja er zijn ook in Stadskanaal meerdere voorzieningen die een aanslag doen op de begroting van Stadskanaal. Voorzieningen die het wonen in Stadskanaal aantrekkelijk maken. En o ja was het niet toevallig vandaag dat ik in de Volkskrant 29 – 09- 2016 las dat door afgunst en bonje Oost Groningen miljoenen misloopt. Interessant stuk. Is ook de Gemeente Stadskanaal daar niet bij betrokken. ? Was dit geld niet bedoeld om regionale economie te versterken? Als de regionale economie versterkt wordt blijft er meer geld over in de begroting die aan de voorzieningen van Stadskanaal kunnen worden besteed, zoals de 3 zwembaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.