Direct naar de inhoud.

Nul stemmen voor Pekela op informatieavond herindeling

  • door:
  • op:
Discussieavond herindeling in Veendam (F: RTV1)
Discussieavond herindeling in Veendam (F: RTV1)

VEENDAM – (audio) De tweede inspraak en informatieavond omtrent de gemeentelijke herindeling in Veendam had een matige opkomst. Ook gisterenavond bleken er meer politici in de zaal te zitten dan gewone burgers uit de gemeente. Mooi om te zien was dat burgemeester Sipke Swierstra ‘bezoek’ had van burgemeester Baukje Galama uit Stadskanaal. Zoals afgesproken mochten raadsleden en burgemeester en wethouders niet stemmen. Jammer dat er maar een handjevol stemmers (burgers Veendam) in de zaal zaten. Aan organisatieadviesbureau Berenschot lag het niet. Opnieuw werd de discussieavond uitstekend neergezet.

Werkgelegenheid
Belangrijkste gegeven deze avond was toch wel het feit dat Veendammers trots op hun gemeente zijn, al mag het allemaal (Borgerspark) wel wat beter en netter onderhouden worden. “We zijn tenslotte de Parkstad” aldus een mevrouw uit de zaal. Verder vinden inwoners het belangrijk, dat mocht er een herindeling gaan plaatsvinden met Pekela en Stadskanaal, er vooral gedacht wordt aan het verbeteren van werkgelegenheid en het optimaliseren van het vestigingsklimaat. Waar het gemeentehuis komt te staan werd niet belangrijk gevonden. Op de vraag waar Veendam het beste mee vergeleken kon worden was het opvallend dat de meeste stemmen richting Stadskanaal gingen en Pekela een nul scoorde.

Vervolgstappen
Volgende week zijn er nog discussieavonden in Pekela en vervolgens komen er nog jongerendebatten op diverse scholen in de PSV fusiegemeente. Uiteindelijk zal er een terugkoppeling gaan plaatsvinden tijdens een raadsvergadering op 3 november. De presentatie van het eindrapport gaat plaatsvinden op 1 december en rond de jaarwisseling zal er besluitvorming gemeenteraad plaatsvinden

Bert Jan Brinkman sprak met burgemeester Sipke Swierstra van Veendam over een mogelijke herindeling:

 

bertjan-in-gesprek-met-swierstraherindelingsdiscussie-veendaminspraakovereenkomsten



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal