Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opnieuw uitbreiding hartzorg Treant Zorggroep

Cardiologen van Treant Zorggroep plaatsten onlangs succesvol de S-ICD bij de eerste patiënt

Cardiologen van Treant Zorggroep plaatsten onlangs succesvol de S-ICD bij de eerste patiënt

TREANT ZORGGROEP – Patiënten met hartritmestoornissen kunnen sinds deze maand terecht bij Treant Zorggroep voor een ICD die volledig onder de huid wordt geplaatst, zonder dat er een draad in het hart zit.

Cardiologen van de zorggroep plaatsten onlangs succesvol deze zogenaamde S-ICD bij de eerste patiënt. Reizen naar Groningen of Zwolle is voor patiënten die wonen in het verzorgingsgebied van Treant niet langer nodig.

Een ICD houdt het ritme van het hart in de gaten en stuurt het zo nodig bij. Bij een levensbedreigende hartritmestoornis kan het een elektrische schok geven om het hartritme te herstellen. Bij de nieuwe S-ICD is het plaatsen van een draad in het hart niet langer nodig omdat de draad rechtstreeks onder de huid wordt geplaatst, langs de onderkant van de borstkas en het borstbeen. Deze ingreep is minder complex. En dat verkleint de kans op complicaties. Treant verwacht jaarlijks zo’n 10 á 15 patiënten te kunnen helpen met deze vorm van hartzorg.

De cardiologen van Treant zijn blij met de komst van deze nieuwe behandeling. Vanwege de fusies tussen de drie ziekenhuislocaties krijgen specialisten de ruimte zich te ontwikkelen in hun vakgebied, om zo de zorg voor patiënten nog beter te maken. Patiënten – die al sinds 2011 in het Scheper terecht kunnen voor de implantatie van een ICD – kunnen op alle ziekenhuislocaties van Treant terecht voor een controleafspraak van hun ICD of S-ICD.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.