Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

`Voor altijd jong!` tijdens Kinderboekenweek in de bibliotheek

bibliotheek veendamVEENDAM/PEKELA – Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober staan de bibliotheken in de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde in het teken van de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar zet de week alle opa’s en oma’s in het zonnetje, onder de titel: ‘Voor altijd jong’.

In Oude Pekela vindt op dinsdag 11 oktober de themamiddag Voor altijd jong! plaats. De basisscholen, peuterspeelzaal, sportteam en bibliotheek in Oude Pekela organiseren samen in MFC de Binding een gezellig feestje voor de kinderen én hun (groot)ouders. Van wandelstokschrijven tot robots programmeren… deze middag kun je meedoen met oude én nieuwe spelletjes!

Voor altijd jong! in het theater
Ongeveer 1.000 leerlingen in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam doen via hun school mee met de Kinderboekenweekactiviteiten van de Bibliotheek.
Dinsdag 4 oktober komen de leerlingen van groep 1 tot en met 4 naar Theater vanBeresteyn voor de theatervoorstelling ‘De drakentemmer’. Op het eiland “Krijt” kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom. Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? De voorstelling is geïnspireerd op de illustraties van Mies van Hout.

De groepen 5 en 6 komen donderdag 6 oktober naar het theater in Veendam voor de ‘Wil en Jolanda Show’. Wil en Jolanda, wie kent ze niet?! Dit energieke duo van de bibliotheek is dol op verhalen en spelletjes! In deze show komt het allemaal samen. Iets met een kat, een hond, een meisje met een rood kapje, eieren die ontploffen en de kleerkast van grootmoeder.

Boekmaatjes
De Bibliotheek richt zich deze Kinderboekenweek niet alleen op opa’s en oma’s, maar ook op kwetsbare ouderen. Met het project ‘Boekmaatjes’ brengen we verhalen naar ouderen in verzorg- en verpleeghuizen. Samen met de kinderen uit groep 7 en 8 brengen we de ouderen in de regio leesplezier! Tijdens de Kinderboekenweek gaan de leerlingen aan de slag met twee opdrachten: voorlezen aan ouderen en luisterboeken inspreken. De luisterboeken worden op cd’s gezet en overhandigd aan verzorg- en verpleeghuizen in de regio.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.