Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Denk mee om doorstroming op verkeersplein Gieten te verbeteren

N34 - F: radioloco.nl

N34 – F: radioloco.nl

GIETEN – De provincie Drenthe gaat in de eerste week van oktober meerdere proeven doen om de doorstroming op het verkeersplein Gieten (N33/N34) te verbeteren.

Het gaat hierbij om tijdelijke kleinschalige maatregelen die het dagelijkse fileleed kunnen verminderen totdat er definitieve oplossingen worden uitgevoerd. Ook weggebruikers kunnen hun suggesties ter verbetering van de doorstroming aandragen. Mochten de proeven succesvol zijn, dan neemt de provincie maatregelen.

Proeven
De provincie zet zich in voor de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in Drenthe. Daarom doet de provincie van 3 t/m 7 oktober meerdere proeven in de ochtend- en
avondspits. Er zijn dan verkeersregelaars ter plaatse om het verkeer op het verkeersplein in goede banen te leiden.

Weggebruikers die ook suggesties hebben om de doorstroming te verbeteren door middel van kleinschalige maatregelen, kunnen dit melden via www.drenthe.nl/N34. Weggebruikers kunnen ook hun ideeën inbrengen tijdens een bijeenkomst op maandag 31 oktober in restaurant ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Aanmelden kan via de website. Mochten hier bruikbare ideeën bij zijn, dan zal er mogelijk nog een proef plaatsvinden om deze te toetsen.

Onderzoek
Voor het verkeersplein in Gieten ontstaan in de ochtend- en middagspits regelmatig files. Veel weggebruikers merken dit en hebben er last van. Verkeersonderzoek
toont aan dat de capaciteit van het verkeersplein Gieten niet volledig benut wordt. Met de proeven worden verschillende tijdelijke oplossingen getoetst.

Lange termijn
Om de doorstroming structureel te verbeteren moet er verder onderzoek worden gedaan. Tijdens een proces met de gebruikers en de omgeving moet blijken hoe dit
vorm gaat krijgen. Verwacht wordt dat hiervoor dit jaar nog de eerste stappen worden gezet. Uitvoering van de definitieve plannen zijn voorzien na 2020. De
provincie wil nu een tijdelijke oplossing bieden door de overlast die ervaren wordt door weggebruikers, te verminderen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Denk mee om doorstroming op verkeersplein Gieten te verbeteren

  1. Over het algemeen heb ik de ervaring dat 50% van de automobilisten op een rotonde geen richting aangeeft.dan sta je te wachten,en slaan ze ineens rechtsaf.
    ook op veel kruisingen is dit het geval.

  2. Het beste zou zijn om de verantwoordelijke ambtenaren te ontslaan en te vervangen door gekwalificeerd personeel. Als ze de bevolking al moeten raadplegen voor advies dan is het slecht gesteld bij de provincie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.