Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ondertekening convenant en lancering WeHelpen.nl

(foto: Peter Panneman)

(foto: Peter Panneman)

VEENDAM – [door Peter Panneman] Gisterenmiddag werd het convenant Wehelpen ondertekend door de gemeente Veendam en veertien partners. Ook werd de website www.wehelpen.nl/veendam gelanceerd. De lancering en ondertekening van het convenant gebeurde in het cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Vanuit de gemeente Veendam ondertekende wethouder Jaap Velema het convenant, terwijl wethouder Hennie Hemmes het convenant ondertekende vanuit de gemeente Pekela.

De gemeente Veendam heeft zich aangesloten bij de coöperatie WeHelpen. Dit is een online platform voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van vrijwilligers. Een marktplaats voor mensen die hulp zoeken en mensen die hulp willen geven. Het online platform is bij uitstek goed te gebruiken bij de gemeentelijke doelstellingen in het sociale domein: Iedereen doet mee.

In het convenant is afgesproken om samen te werken en bekendheid te geven aan het online platform en dat zoveel mogelijk inwoners gebruik gaan maken van www.wehelpen.nl/veendam. Bij de ondertekening van het convenant waren de volgende partners aanwezig: gemeenten Pekela en Veendam, welzijnsorganisaties de Badde en Compaen, zorggroep Meander en Oosterlengte, TSN, Bibliotheek Pekela en Veendam, Winkler Prins, NOVO, vereniging Humanitas, Humanitas DMH, Vrijwillige Hulpdienst Veendam/Wildervank en St. Franciscus.

[Meer Peter Panneman]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.