Direct naar de inhoud.

Voorbereiding 40ste internationaal zwemtoernooi in volle gang

  • door:
  • op:
zpc-bubble-facebook
F: Bubble Facebook

VEENDAM – Op 15 en 16 oktober 2016 vindt voor de 40e keer het Internationale Zechstein zwemtoernooi van zwem- en poloclub Bubble plaats. Voor de vereniging een mijlpaal. Op zaterdagmorgen zal een groep professionele schoonzwemmers het toernooi openen. De hele dag gezellige muziek zijn en op zaterdagavond een finalewedstrijd van de beste zwemmers van die dag. Hiervoor zijn ereleden en oud-bestuursleden van Z&PC Bubble uitgenodigd. Voor de snelste zwemmers zijn er extra prijzen beschikbaar gesteld.

Grootste jeugd zwemtoernooi van Nederland
Het internationaal zwemtoernooi van Z&PC Bubble geldt sinds 1975 als het grootste jeugd zwemtoernooi van Nederland. Jaarlijks komen zwemmers uit binnen- en buitenland in de herfstvakantie naar Veendam om deel te nemen aan een toernooi welke uniek genoemd mag worden. Topsport en gezelligheid gaan tijdens dit weekend hand en hand. Vele grootheden zoals Erica Terpstra, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo hebben dit toernooi bezocht. Het zwemevenement wordt gehouden in zwembad Tropiqua in Veendam. In verband met het zwemtoernooi is Zwembad Tropiqua het weekend van 15 en 16 oktober gesloten voor publiek dat wil gaan zwemmen. Mensen die toch graag willen zwemmen worden doorverwezen naar zwembad De Kalckwijk in Hoogezand.

Organisatie in vertrouwde handen
De organisatie van het tweedaagse zwemspektakel is weer in vertrouwde handen van Zwem- en Poloclub Bubble uit Veendam. De toernooicommissie is afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen en gedurende het toernooi zal er beroep worden gedaan op vele vrijwilligers om er ook dit jaar weer een bijzonder toernooi van te maken. Inmiddels hebben zich ruim 650 zwemmers van 36 verenigingen uit binnen-en buitenland ingeschreven. De organisatie is verheugd met dit groot deelnemersveld en hoopt dat de zwemmers hun persoonlijke records in Veendam zullen aanscherpen.

Een optimale waterconditie, professionele tijdregistratie, publieke tribunes, goede horecafaciliteiten en diverse gezellige activiteiten bieden de sporters alle randvoorwaarden voor een succesvol event. Publiek dat ook graag de sferen van de dit unieke toernooi wil proeven is op zaterdag 15 en zondag 16 oktober aanstaande van harte welkom in Zwembad Tropiqua in Veendam. Meer informatie over het Internationale Zwemtoernooi is te vinden op de website www.zpcbubble.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-