Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dubbelexpositie in Veenkoloniaal Museum in kader WP

Joel Kass, Twee figuren

Joel Kass, Twee figuren

VEENDAM – In het Veenkoloniaal Museum in Veendam wordt op zondag 9 oktober de dubbelexpositie ‘KLASSE kunstwerken’ en ‘KLASSE foto’s’ geopend. De exposities worden georganiseerd in het kader van het 150-jarig bestaan van scholengemeenschap Winkler Prins.

KLASSE kunstwerken

‘KLASSE kunstwerken’ toont kunst uit de collectie van scholengemeenschap Winkler Prins. Al in de jaren twintig van de vorige eeuw begon de RHBS van Veendam, de latere Winkler Prins scholengemeenschap, met het aanleggen van een eigen kunstverzameling. Door de jaren heen heeft de school een indrukwekkende collectie beeldende kunst opgebouwd met werk van onder meer Escher, Karel Appel en Joel Kass. Het Veenkoloniaal Museum is de perfecte locatie voor deze tentoonstelling, omdat het museum is gehuisvest in het monumentale pand dat oorspronkelijk is gebouwd als RHBS.

KLASSE foto’s

‘KLASSE foto’s’ toont een selectie van klassenfoto’s van de Winkler Prins scholengemeenschap, die haar naam dankt aan encyclopedist Anthony Winkler Prins. Hij werkte van 1868 tot 1881 in Veendam aan zijn encyclopedie. Bijna niemand weet meer dat hij ook aan de wieg stond van één van de eerste scholengemeenschappen in Nederland. De oudste klassenfoto op de expositie dateert uit 1874, maar er zijn ook foto’s van de spijkerbroekenrellen die in het Veendam van de jaren zestig van de vorige eeuw hoog opliepen.

klassenfoto's van de Winkler Prins scholengemeenschapDe oudste klassenfoto WP

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.