Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Toch nog 10 miljoen voor Oost Groningen

Jetta Klijnsma (F: Omroep West)

Jetta Klijnsma (F: Omroep West)

WINSCHOTEN – Het Akkoord van Westerlee is gesneuveld, maar Oost-Groningen heeft toch nog uitzicht op 10 miljoen euro van het ministerie van Sociale Zaken. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) heeft de betrokken Oost-Groninger gemeenten en Borger-Odoorn aangegeven dat ze nog steeds geld wil steken in een arbeidsplan voor de regio. Ze houdt ook de deur open voor Veendam en Stadskanaal. Dat heeft ze de betrokken colleges gisteren telefonisch laten weten.

 

Johan Hamster

Wedeka voorzitter en wethouder gemeente Stadskanaal Johan Hamster ziet dat allemaal niet zo snel gebeuren. “Ik denk dat dit voor ons het slotakkoord van Westerlee is”, aldus de nieuwe Wedeka voorzitter. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft donderdag besloten dat er geld beschikbaar blijft om het Akkoord van Westerlee uit te voeren. Dat geld is nu in eerste instantie voor de gemeenten Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Vlagtwedde en Menterwolde. Vandaag komen de betrokken wethouders en de directeuren van de werkvoorzieningschappen Synergon en Wedeka bij elkaar om te overleggen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Toch nog 10 miljoen voor Oost Groningen

  1. Geen cent naar Stadskanaal. Het gemeentebestuur laat ons stikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.